Meteoroloji İşleri genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Perşembe günü Aydın ve civarı Kuzeybatı kesimlerinden başlayarak yağışlı havanın etkisi altına girecek. Cuma günü bölge genelinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, lokal olarak Cumartesi ve Pazar günü bölge genelinde kuvvetli olması beklenmektedir. Güney ve Güneybatı yönlerden esecek rüzgarın, yağışla birlikte şiddetini arttırarak saatte 30-50 kilometre hızla kuvvetli ve saatte 45-60 kilometre hızla kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının bölge genelinde Perşembe günü 1-3 derece artacağı, Cuma gününden itibaren ise 4 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü mevsim itibari ile meydana gelen yağışların yerel olarak etkili olabileceği, kısa sürede fazla miktar bırakabileceği ve dolu yağışı ile birlikte yıldırım, ani sel ve su baskınları ile kısa süreli fırtınalar sebep olabileceği dikkate alınarak tedbirli olunması konusunda uyardı.