İftar yemeğine Aydın Valisi Kerem Al, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Bülent Bulut, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer, Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, İlçe Emniyet Müdürü Aydın Düzalan, Söke Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Toyran, Şoförler Odası Başkanı Refik Karataş ve diğer daire amirleri katıldı.

İftar sonrası Şahin İlgi katılımcılara, SİDER'in de bağlı olarak faaliyetlerini yürüttüğü Türkiye İş adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) misyonu ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Türkiye'nin iş hayatında en büyük sivil toplum kuruluşlarından birisi olduğunu belirten Şahin İlgi, "55 bin sanayici ve iş adamı potansiyeline sahip olan konfederasyonumuz, üyelerini yeni pazarlar bulma noktasında yönlendirmektedir. Yurt dışında iş yapan iş adamlarımız buralara Müslüman ve Türk kimliğini temsil etmektedir. Günümüz rekabetçi pazarlarında birisinin kazanması diğerinin kaybetmesini gerektirir. Biz TUSKON olarak, "Kaybedenin olmadığı bir Dünya" şiarıyla iş yapıyoruz. Bu bakış açısı Avrupa ve Amerika ülkelerinde pek bir şey ifade etmese de Afrika'da ediyor. Son 7-8 yıldır Afrika bizim kapı komşumuz olmuş durumdadır. Ayrıca iş adamlarımız gittiği her ülkede orada kongre üyeleri ve senatörler ile görüşerek ülkemiz adına lobi faaliyetleri yürütmektedir" dedi.

Burada dostlar meclisindeyiz diyen Aydın Valisi Kerem Al, “Ramazan ayı bizim kültürümüzde birliği, kaynaşmayı gerektirir. İslam coğrafyasında bugün birçok ülkede kan ve gözü yaşı akıyor. Ramazan ayının bu kan ve gözyaşlarını dindirmesini, ülkemiz adına da birliğimize, dirliğimize vesile olmasını diliyoruz" dedi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png