AYDINPOST HABER SERVİSİ/Özgür DEDEOLUK-Prof. Dr. Aslı Saraçoğlu’ndan çalışmalarla ilgili bilgiler alan Kerem Al ödenek konusunda da ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

“Kültürel değerlerimize sahip çıkacağız”

Antik kentin tarihsel önemi, yapılan çalışmalar, çalışan sayısı gibi konularda Aslı Saraçoğlu’ndan bilgiler alan Kerem Al kültürel değerlere sahip çıkılması gerektiğini ifade etti. Şimdiye kadar bazı konularda geç kalındığı söyleyen Vali Al, bu açığı daha çok çalışarak kapatacakları belirtti. Kazılarda çalışan hocalara güvenlerinin tam olduğu belirten Al, onlarla beraber olacağız, onları teşvik edeceğiz diye konuştu. Yol ve ören yeri düzenlemeleri konusuna da önem vereceklerini sözlerine ekledi. Antik kentin her yerini gezen Kerem Al gördükleri karşısında “bunlar geçmişte daha ileri uygarlıkların yaşamış olduğuna bir kanıttır” yorumunu yaptı.

Saraçoğlu: Halkın da desteğine ihtiyacımız var

Tralles’teki kazı ekibinin başındaki isim olan Prof. Dr. Aslı Saraçoğlu çalışmaların 10 Temmuz’da başladığını ve 20 öğrenci, 17 işçi ile beraber çalışmaların devam ettiğini belirtti. Yapıların sağlamlaştırılması gerektiğine değinen Saraçoğlu arkeologlar kadar teknik personel ve mühendislere de gereksinim duyduklarını ifade etti ve konuşmasını şöyle sürdürdü. “Önemli heykeltıraşların yetiştiği bir kent Tralles. Bu kentin ortaya çıkarılıp tarihsel mirasa kazandırılması konusunda kamu kuruluşları kadar halkın desteğine de ihtiyacımız var.”

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

img_8783.jpg

img_8799.jpg

img_8803.jpg