AYDINPOST HABER SERVİSİ Türkiye genelinde 15 Temmuz gecesi hükümeti devirmeye yönelik ve Anayasal düzeni cebren ilgaya teşebbüs etmek amacıyla FETÖ/PDY terör örgütü tarafından darbe girişilen teşebbüsünde yönelik Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, basın açıklamasında bulundu.

15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin başarısızlığın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara çıkan halkın sergilemiş olduğu duruştan ve basının özverili çalışmalarından dolayı şükranlarını belirten Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, bütün Türk milletine ve Aydınlılara geçmiş olsun diyerek sözlerine başladı.

15 Temmuz gecesi yaşananların Türk milletinin tarihinde hem kara bir gün hem de en karanlık günün Aydınlığa açıldığı bir ufuk olduğunu ifade eden Vali Koçak, “Daha önce yürüyüş vesilesinde de söylediğim, ‘Ülkemizin geleceği daha aydınlık, 16 Temmuz’dan itibaren ufkumuz daha aydınlık’. Hep söylenirdi Türkiye’nin gündeminden darbeler çıktı diye, bunun nasıl olduğunu milletimiz fiilen göstermiş oldu. Kim olursa olsun millete darbe yapmak isteyen karşısında milleti göreceğini en acı şekilde anlamış oldu. Milletimizle ne kadar gurur duysak azdır. Aydınlılarla ne kadar gurur duysak azdır. Milletin bütün unsurlarıyla ne kadar gurur duysak azdır diye düşünüyorum” dedi.

TAHRİBAT ÇOK DAHA BÜYÜK OLABİLİRDİ

Hür basının demokrasi açısından ne kadar önemli olduğunu vurgulayan Vali Koçak sözlerini şöyle devam ettirdi; “Belki anlık bilgilendirmeler zamanında yapılamamış olsaydı, tahribat çok daha büyük olabilirdi. Ben eminim ki milletimiz bu darbe girişimini yine kabul etmeyecek ve darbecileri cezalandıracaktı ama maliyet biraz daha ağır olabilirdi. Bu kadar ucuz atlatılabilmiş ise buradaki en önemli rollerden biri de basınımıza aittir. B u anlamda bütün basın mensubu arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.”

MÜDAHALE ETMEKTE BİZİM GÖREVİMİZ

Aydın’ın da ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinde hayret ve nefretle izlenen bu elim hadiselerin kötü sonuçlar doğmadan bitmesini değinen Vali Koçak, “Askeriz ve polisimiz karşı karşıya gelmedi. Vatandaşlarımızla asker elbisesi giymiş terörist hainlerin çatışması söz konusu olmadı. Herhangi bir olumsuz diyebileceğimiz husus yaşanmadan Aydın bu geceyi sabahına eriştirmiş oldu. Ancak bu Aydın’da hiçbir hareketin olmadığı ve olmayacağı anlamına da gelmiyor. Dolayısıyla yapılabilecekleri ve yapılan hazırlıkları da değerlendirip gerekli reaksiyonu göstererek olaya müdahale etmekte bizim görevimizdi.  Bu anlamda Cumhuriyet Başsavcılığımız, Emniyet Müdürlüğümüz, Jandarma Komutanlığımız, diğer birimlerimizle beraber buna reaksiyonumuz gösterdik. Gerek merkezden buradan yapılan faaliyetlerin buradaki uzantıları gerekse burada yapılan faaliyetler soncunda bu terör örgütünün ilimizdeki uzantılarına yönelik birçok operasyonlar gerçekleştirildi” diye konuştu.

WEB SİTESİ KURULACAK

Şeffaf yönetim anlayışını hayata geçirecekleri ifade eden Koçak, vatandaşların doğrudan kendine ulaşabileceği bir web sitesi kurulacağını açıkladı. Koçak, siteye “açık kapı” adı verileceğini belirtti.

dsc_7183.jpg

Vali Koçağın açıkladığı son durum ise şöyle;

-27 Hâkim ve 11 Cumhuriyet Savcısı olmak üzere 38 yargı mensubu hakkında yakalama kararı çıkartılmıştı, bunlardan 25 Hâkim ve 10 Savcı olmak üzere 35 kişi yakalanarak adli işlemleri yapılmak için Terörle Mücadele Şube müdürlüğüne getirilmiş, 2 Hâkim ve 1 Cumhuriyet Savcısı olmak üzere 3 kişinin aranmasına devam edilmekte.

-Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğinden 3, Vergi Dairesi Başkanlığından 1, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden 1, ADÜ Rektörlüğünden 1 kişi olmak üzere toplam 7 Kamu görevlisi de tutuklandı.

-Emniyet Müdürlüğü personelinden toplam 101 kişi görevden uzaklaştırıldı, Adliye’ye sevk edilen 3 emniyet personelinden 1’i tutuklandı, 1 adli kontrol ile olmak üzere 1’i serbest bırakılmış 83 personel halen gözaltında, 15 personelin aramasına devam edilmekte.