Vatan Partisi, Türkiye Gençlik Birliği, Cumhuriyet Kadınları Derneği Aydın il örgütlerinin 19 Mayıs kutlamaları kapsamında düzenleyeceği yürüyüşe Aydın Valiliğinden izin çıkmadı.

Kurumlar, günler öncesinden alınan yürüyüş kararının ardından Aydın Valiliğine izin dilekçesi verdiklerini ancak herhangi bir geri dönüş alamadıklarını belirterek, alınan karardan son dakikada haberdar olduklarını ve söz konusu yasağın gerekçesini öğrenemediklerini söylediler.

Valiliğin izin vermediği program, 19 Mayıs saat 18:00’de Taşköprü’den başlayan bir yürüyüşü kapsıyordu.

Bu yaşananlar üzerine yürüyüş çağrısını iptal etmek zorunda kalan grup üyeleri Aydın Kent Meydanında toplanarak basın açıklamasında bulundular.

Vatan Partisi Aydın il Başkanı Emre Albayrak tarafından yapılan açıklamada “19 Mayıs Atatürkçülerin ve vatanseverlerin kılavuzudur. Karamsar değil aksine iyimser ve karalıyız. Bizlere düşen görevin bilincinde olarak mücadelemizi sürdüreceğiz. Mustafa Kemal Atatürk gibi hayatımızın her döneminde teşkilatlı olacağız. Tek başımıza bir şey başaramayız ancak birleşirsek bir yumruk oluruz ve bu yumruğu ülkemizi bölmek isteyenlerin tepesine indiririz” diye konuştu.

 “ Yeniden İstiklal Savaşı Bağımsız Türkiye” pankartı arkasında toplanan grup, “ Ne ABD Ne AB Tam Bağımsız Türkiye”, “152 Ada Vatandır”, “ Gençlik Vatan Savunmasında” yazılı dövizler taşıdı.

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA 

img_9710.jpgimg_9721.jpgimg_9719-003.jpg