İncirinden kestanesine, Karacasu testisinden Söke’nin bez bebeklerine ve Yenipzar pidesine kadar tüm yöresel ürünleri tanıtacak olan Aydın Ticaret Borsası fuarda Aydın efeleri ile ayrıca gösteri de yapacak. 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın destekleriyle düzenlenen ve bu yıl 2.’si yapılacak olan tarım, gıda, el sanatları ve sanayi ürünlerinin sergileneceği “YÖREX – 2. Yöresel Ürünler Fuarı”, “Sizin Oraların Nesi Meşhur” sloganıyla yarın Antalya Expo Center fuar merkezinde gerçekleştirilecek.
“TANITIM ÜRETİM KADAR ÖNEMLİ”
Bu yılki fuara Aydın Ticaret Borsası öncülüğünde hazırlanan Aydın ekibi Aydın yöresine has yaklaşık 40 ayrı ürün çeşidi ile Aydın’ı tanıtacak. Globalleşen dünyada tanıtımın üretim kadar önemli olduğunu ifade edEN Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, Antalya fuarına Aydın Ticaret Borsası Meclis başkanı Aydın Akyüzlü başkanlığında tam kadro katılacaklarını söyledi. Başta incir, zeytin ve kestane olmak üzere Aydın’ın simgesi haline gelen tüm ürünleri fuarda sergileyip tanıtmaya çalışacaklarını kaydeden Bosnalı, “Maalesef, Aydın kestane üretiminde Türkiye birincisi olmasına rağmen tanıtımdaki yetersizlik nedeniyle ilimiz kestane ile özdeşlememiş. Kestanenin yanında altın çileğinden, kabak tatlısına kadar Aydın’a has bir çok ürünümüz var. Bu fuarda yöresel kıyafetli Aydın Efeleri Aydın ürünlerini tanıtacak. Biz de Aydın Ticaret Borsası’nın 14 kişilik meclisi olarak fuarda bulunacağız” dedi. 


“AYDIN EFELERİ EFE VİAGRASI ÇİKİLOTALI İNCİR DAĞITACAK”
Çikolatalısından sadesine, cevizlisinden bademlisine kadar doğal viagra özelliğine sahip Aydın incirinin dağıtılacağı fuarda; incir ve kestane şekerinin yanında kabaktatlısı, altın çilek, künar, zeytinyağı, Aydın turşusu, zeytin çeşitleri, zeytinyağı sabunu, Yenipazar pidesi, Karacasu çömleği, Söke’nin bez bebekleri başta olmak üzere Aydın2a has 40 çeşit ürünün tanıtımı yapılacak. Fuara davul zurna ekibi ve efelerle giden Aydın Ticaret Borsası tanıtımı da Aydın yöresine has müzikler eşliğinde yöresel kıyafetli efelerle yapacak.