AYDINPOST HABER SERVİSİ-CHP Aydın Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu, Aydın"ın bir üniversite kenti olarak anılması için; seçildiklerinde Belediye olarak tüm imkânları seferber edeceklerinin söyledi.
Bundan önceki yönetimlerin üniversite ile kavga etmekten, işbirliğine vakit bulamadıklarını kaydeden Çerçioğlu, göreve geldiklerinde üniversite araştırma ve uygulama merkezleri ile ortak çalışmalar yapılacak dedi.
Özlem Çerçioğlu, Aydın Belediyesi"nin, toplum kalkınmasına ilişkin disipliner ve sektörler arası proje-araştırma-program vb. etkinliklere sponsorluk yapacağını ifade etti.
Ayrıca, üniversite yerleşkesindeki tüm peyjaz düzenlemesini Belediye olarak üstleneceklerini söyleyen Çerçioğlu, yeni açılacak üniversite hastanesi için hasta odaları tefrişine destek sağlayacaklarını belirtti.
Belediyenin her etkinliğinde üniversiteden koordinatör ve moderatör olarak faydalanılması sağlanacaktır dedi.
Aydın kentinin gelecek planlarında büyük rol oynayacak olan 100 yıllık master planlarda, ADÜ"nün tüm etkinliğinden faydalanmak istediklerini söyleyen Çerçioğlu, üniversitesine düşman değil dost bir belediye olacaklarının altını önemle çizdi.