Tarih şan ve şerefle dolu büyük Türk Milletinin vatan sevgisinin, şehadetle imtihan olan, ve mübarek topraklara bedenlerini kalem, kanlarını mürekkep yapan Hakkari Çukurca’da hain saldırıda şahadete ulaşan aziz şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyorum.
Şehitler; Devşirme ve dönme zihniyetlerin, milli duygu ve bilinçten yoksun sözde aydınların, karanlık mahfillerde filizlenen ihanet senaryolarını yırtılıp atanlardır.
Şehitler; vatanın ve milletin, bekası ve mutluluğu için canlarını feda edecek kadar benliklerinden vazgeçmiş yüz binlerce milli kahramanın, ilahi bir mücadele gücü ile Türk Milletini yüceltme ülküsünün de ihtişamlı ve mukaddes bir hatırasıdır. 
Şehitler; Türklüğü küçümseyen, onuruna ve kutsallarına el ve dil uzatmaya yeltenen, Türk Milletinin gücünü imtihan etmeye kalkışan  bugünkü ihanet odaklarını nasıl bir sonucun beklediğini anlamaları açısından, ders almaları gereken tarihi bir ibret ve ihtar vesikasıdır. 
Şehitler; Tarihin her döneminde, emperyalist güçlerin Türk Milletinin varlığına kast eden girişimlerine, inanç ve azimle karşılık verilmiş, çok yönlü saldırı ve tertipler milletimiz tarafından her zaman boşa çıkarılışının anıtlarıdır.
Bölücü teröre karşı gösterilen amansız mücadelede, kahramanca mücadele ederek şehit düşen Türk evlatları, söz konusu vatan olduğunda nelerin yapılabileceğini, bu zamana kadar dosta düşmana açık bir biçimde göstermiştir.
Onların ardından çıkan gür sesimiz, geçmişteki düşmanlarımızın mezarlarına kadar ulaşır.
Onların ardından çıkan gür sesimiz, bugünkü hain teröristlerin kabusudur. 
Onların ardından çıkan gür sesimiz, yarınlara umuttur.
Terörle mücadelede kahramanca görev yapan Türk Silahlı Kuvvetlerimizi ve Güvenlik Güçlerimizi  yardımcı olmak her Türk’ün görevidir.
Bu elim hadiseyi nefretle karşılıyor, Türkiye Cumhuriyeti’nin  bağımsızlığı, Türk Milletinin  birliği uğruna kahramanca görev yapanken şehit düşen kahraman yiğitlerimize Cenab-ı Allah (C.C)’tan rahmet, Büyük Türk Milleti’ne ve silah arkadaşlarına sabır ve başsağlığı diliyorum Ruhları şad olsun. 
Burak Pehlivan
Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanı