Yarışmaya toplam 10 ayrı proje ile katılan Aydınlı öğrencilerin hazırladığı tüm projeler, ödüle layık görüldü.
Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar; mesleki ve teknik eğitim veren okullar ile kurumlardaki öğrenci ve kursiyerlerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda edindikleri mesleki bilgi ve becerilerini kullanması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen "Proje Tabanlı Beceri Yarışması'nın" birincisinin bu yıl 3'üncüsünün düzenlendiğini söyledi. Yarışmalarda öğrenci ve kursiyerlerin bilimsel düşünce, geliştirici zeka, rekabet edebilme, araştırma ve geliştirme yönlerinin geliştirilmesinin hedeflendiğini belirten Dindar, "Bu yılki yarışmalara Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü, Kız Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, Ticaret ve Turizm Öğretimi genel Müdürlüğü, Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü ile Sağlık İşleri Daire Başkanlığına bağlı okul ve kurumlardaki öğrenci ve kursiyerler katıldı. İlimizden toplam 106 projenin katıldığı yarışmanın il değerlendirmesi Mimar Sinan Anadolu Teknik Lise, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi'nde yapıldı. On yarışma grubunda ilk 3 dereceye giren projeler belirlendi ve 10 grubun birincileri ilimizi temsil etmek üzere bölgeye gönderildi" dedi.
Proje kapsamındaki bölge elemelerinin geçtiğimiz günlerde İzmir Karşıyaka Anadolu Teknik Lise, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi'nde yapıldığını hatırlatan İl Milli eğitim Müdürü Dindar, "Aydın, İzmir, Manisa, Uşak ve Muğla illerinin katıldığı bölge değerlendirmesinde dereceye giren projeler düzenlenen sergi ile açıklandı. İlimizden bölgeye gönderilen 10 ayrı gruptaki projelerden 3 tanesi birincilik, 1 tanesi ikincilik, 4 tanesi üçüncülük ve 2 tanesi de mansiyon ödülü almaya hak kazandı" diye konuştu.
Proje Tabanlı Beceri Yarışması'nda birincilik kazanan ve Aydınlı öğrenciler tarafından hazırlanan projeleri ise şöyle: Söke Anadolu Teknik Lise, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Üretim ve Mühendislik Teknolojisi 1'inci sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan "Eldeki Su Projesi", Söke Anadolu Teknik Lise, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Üretim ve Mühendislik Teknolojisi 2'inci sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan "Jaluzi Kepenk Projesi" ve Aydın Zübeyde Hanım Anadolu Meslek Lisesi ve Kız Meslek Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan "Bil, Bul, Düşün ve Söyle Projesi" (iha)