Polisi alarma geçiren ve yarım saat demir yolunu ulaşıma kapanan çantayı unutan yaşlı adam, her şeyden habersiz trenin içinde demiryolunun açılmasını bekledi.

Edinilen bilgiye göre; İzmir-Denizli seferini yapan raybüs, yolcu indirmek ve almak için saat 16.15 sıralarında Aydın Tren Garına geldi. Garda Nazilli ve Denizli’ye gitmek için bekleyen yolcuların trene binmesinin ardından bir bankta görülen çanta paniğe yol açtı. Tren garında tren seferi ve alt geçidi kullanan öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu bir zamanda bulunan çantadan şüphelenen gar görevlileri, durumu polise haber verdi.

Gara kısa sürede intikal eden polis ekipleri, şüpheli çantanın bulunduğu alanı güvenlik kordonu içerisine alırken; yolcularını aldıktan sonra hareket etmek isteyen raybüsün geçişine izin vermedi. Şüpheli çantanın incelenmesi için bomba imha uzmanı ekiplerden takviye istendi.

Tren garında yaklaşık 30 dakika boyunca gergin anların yaşanmasına neden olan ve demir yolu ulaşımına izin verilmeyen olayın ardından gar ve raybüsün içerisinde anonslar yapıldı. Şüpheli çantanın fünye ile patlatılacağı sırada telaşla trenden inerek çantaya doğru koşan yaşlı adam, çantanın kendisine ait olduğunu ifade ederek, patlatılmamasını istedi. Yaşlı adam ile birlikte çantayı açan polis ekipleri, çantanın içerisinde çamaşırların olduğunu gördü.

YER BULMAK İÇİN ÇANTAYI UNUTUP TRENE BİNMİŞ
Nazilli’ye gitmek için Aydın Tren Garına gelen Ali Tunçyürek’in (65), trenin gara yaklaşmasıyla birlikte yer bulma telaşıyla çantasını unutup trene bindiği anlaşıldı. Diğer yolcularla birlikte yaklaşık yarım saat trenin içerisinde korku ve panik içerisinde trenin hareket etmesini bekleyen yaşlı adamın, elindeki çantayla koşup yeniden trene binmesi ilginç görüntülere sahne oldu.

Yolcunun unuttuğu çanta nedeniyle paniğin yaşandığı tren garında oluşturulan güvenlik koridorunun kaldırılmasının ardından raybüs İzmir-Denizli seferine devam etti. 

20120105ay504359_03.jpg