TKDK Aydın İl Koordinatörlüğü, Nazilli Ticaret Odası tarafından farklı tarihlerde Bozdoğan, Karacasu, Yenipazar, Sultanhisar, Kuyucak ve Buharkent ilçelerinde düzenlenen bilgilendirme toplantılarında vatandaşlarla bir araya gelerek ilçe tanıtım çalışmalarını yaptı. IPARD desteklerinin anlatıldığı bilgilendirme toplantıları sayesinde vatandaşlar TKDK yetkilileriyle görüşerek bire bir bilgi alma olanağına da sahip oldu. Yapılan toplantılara ilçeBelediye Başkanları, İlçe Kaymakamları, Tarım İlçe Müdürleri, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, TKDK Aydın İl Koordinatörü Erhan Çiftçi katılım sağladı.

İlçelerde yatırım potansiyeli olan alanlara değinerek katılımcıları bilgilendiren TKDK uzmanları, kırsal alanda sadece tarım ve hayvancılık değil, çevre, turizm ve sanayi gibi oldukça geniş bir yelpazeyi kapsayan tarımsal yatırımların desteklenmesini ve yönlendirilmesini, kırsal ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesini, örgütlenmenin güçlendirilmesini, istihdamın artırılmasını amaçladıklarını belirtti. Aydın ili için geride bırakılan 4 çağrı dönemi içinde Aydın’a yapılmış olan yatırım miktarının 95 milyon TL olduğunu ve bu paranın da yüzde 50’sinin geri ödemesiz hibe olarak verileceğini açıklayan yetkililer, her ilçeden daha fazla sayıda proje başvurusu beklediklerini vurguladı.

TKDK Aydın İl Koordinatörü Erhan Çiftçi, katıldığı ilçe toplantılarında yaptığı konuşmalarda, “IPARD fonlarının yüzde 75’i AB’den gelmektedir. Biz ilk günden beri konuya milli bir mesele olarak baktık ve tüm vatandaşlarımızın da bu meseleyi milli bir mesele olarak görmesini ve ona göre hareket etmesini istiyoruz. Desteklenen yatırım alanlarına 5 bin Avro dan 3 milyon Avro ya kadar olan yatırımlarda yüzde 50 ile yüzde 65 arasında değişen oranlarda hibe desteği verilmektedir. Ayrıca bu desteklerin yanında vatandaşlarımız KDV, ÖTV, Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi ve Gümrük Vergisinden muaf olacaklardır. Bu tanıtımlardaki amacımız, halkımızın bu fırsatları en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini duyurmaktır. Yapmış olduğumuz ilçe tanıtım çalışmalarında Belediye Başkanlarımız, Kaymakamlarımız ve Tarım İlçe Müdürlerimizle birlikte hareket ederek yatırımcılarımızın önündeki engelleri hep birlikte kaldıracağız. Yatırımcılarımız için elimizden gelen her türlü desteği sağlayacağımızı belirtmek isterim. Yapmış olduğumuz bilgilendirme toplantıları tüm ilçelerde hız kesmeden devam edecektir” dedi.