AYDINPOST HABER SERVİSİ - Sahip olduğu 5 binden fazla üyesiyle Aydın Ticaret Odası 1 Ekim’de yapılacak olan organ seçimleri yarışına hazırlanıyor.

Aydın’da iş dünyasını bir araya getiren kurumun seçimleri için toplumun çeşitli kesimlerinden farklı görüşler gelmeye devam ediyor. Bu görüşlerden biri de Aydın’da günlük olarak yayınlanan Hedef Gazetesi’nin imtiyaz sahibi Aydın Sarı’dan geldi. Usta gazeteci Sarı, sosyal medya üzerinden AYTO seçimlerine dair kişisel görüşlerini dile getirdi.

Sarı, seçimler öncesi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda;

Yeni bir mod var. Birileri çıkıp AYTO seçimlerinde kimi desteklediğini yazıyor. Ne yani siz onu desteklediniz diye biz de mi onu destekleyeceğiz? Siz kimsiniz?” yorumunda bulundu.

Gazeteci Sarı’nın yayınladığı bu mesajın altına birçok mesaj geldi. Fab-Fatih Makine Şirketinin kurucu ortaklarından olan, aynı zamanda AYTO Meclis Başkan Yardımcısı Fatih Namık Talay da bu isimlerden biri. Talay, Sarı’ya cevaben yaptığı tehdit içerikli yorumunda “bu işlere bulaşırsan gazete tirajının düştüğü gibi, yarın hedefindeki hedefi de kaybedersin. Benden bir dost tavsiyesi” dedi.

Fatih Namık Talay’ın mevcut başkan Hakan Ülken’i desteklediği biliniyor. Ülken ise bu yılki seçimlerde ‘Güneş Gurubu’ olarak sarı liste ile tekrar başkanlık için yarışacak.

Talay’ın gazeteci Sarı’ya sarf ettiği sözler tehdit olarak algılandığı gibi, basın özgürlüğüne dair de bir baskı olarak görüldü.

AGC'DEN AÇIKLAMA

Olayın duyulmasının ardından Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) konuya ilişkin bir açıklama yaptı. AGC’nin açıklaması şöyle;

Son yıllarda basına yapılan saldırı ve tehditler dozunu arttırarak devam etmektedir. Bu saldırıların, kamu adına hizmet etmeleri için kendilerine bir takım makam ve mevkilerde görev verilen kişilerden gelmesi ise hem düşündürücü hem de üzücüdür. Bir gazeteciyi yada gazetesini tehdit etmek, yönetici konumunda görev yapan toplum liderlerine yakışan bir tavır da değildir.

Son olarak Aydın basınının duayenlerinden Hedef Gazetesi imtiyaz sahibi Aydın Sarı’ya sosyal medya hesabından yapılan saldırı ve tehdit, Aydınlı basın mensuplarını derinden yaralamış ve üzmüştür. Bu sözlerin 1 Ekim’de seçim heyecanı yaşayacak ve birçok meslektaşımın da bizzat kayıtlı olduğu Aydın Ticaret Odası’nın Meclis Başkan Yardımcısı Fatih Namık Talay tarafından sarf edilmesi daha büyük talihsizliktir. Bilinmelidir ki söz konusu yorum ve tehdit haddini aşmıştır. Bazı makam ve mevkiiler, kişi ve kurumlara birtakım sorumluluklar yüklemektedir. Bu sorumluluklardan en önemlisi; kavga ve tehditten ziyade uzlaşma kültürü ile hareket etme bilinci ile hareket etmeleridir. Bu anlamda Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken’e teşekkürü bir borç bildiğimizi belirtmek isterim. Sayın Ülken olayın hemen ardından büyük bir sorumlulukla gazeteci meslektaşımız Aydın Sarı’yı arayıp olaydan duyduğu rahatsızlığı dile getirmiş ve özür dilemiştir. Söz konusu tehdit içeren yorumun kaldırılması için gerekli girişimlerde bulunmuştur.

Aydın’da büyük bir özveri ve gayretle görevlerini layıkıyla yerine getiren meslektaşlarım, tehdit ve hakareti değil övgü ve teşekkürü hak etmektedir. Aydın Gazeteciler Cemiyeti olarak, bu mesleğe yıllarını veren gazeteci büyüğümüz Aydın Sarı’nın yanında olduğumuzu bir kez daha hatırlatıyor, tehdit ve hakaretin en son adresinin bir gazeteci ve onun gazetesi olduğunun bir kez daha altını çiziyoruz.

Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur…

21441381_10155758678467320_158088968_o-001.jpg