Aydın Ticaret Borsası ve Aydın Sanayi Odası’nın işbirliğinde Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A. Bahri Erdel, Yönetim kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, Yönetim Kurulu Üyesi Abdülkadir Yıldız, Aydın Ticaret Borsası Genel Sekreteri Çimen Mutlu, Aydın Ticaret Borsası ve Aydın Sanayi Odası üyelerinin katılımlarıyla Stres, Örgütlerde Çatışma Yönetimi Ve Öfke Kontrolü Eğitimi konulu eğitim gerçekleştirildi.

Aydın Ticaret Borsası ve Aydın Sanayi Odası üyelerine yönelik gerçekleştirilen eğitim iki oturumda gerçekleştirildi. Eğitimin ilk oturumunda Eğitmen Cenk Yüksel tarafından Stres Nedir? Stres Özellikleri, Olumlu ve Olumsuz Stres, Stresin Belirtileri (Fiziksel-Psikolojik ve Duygusal&Davranışsal), Stresin Doğurduğu Rahatsızlıklar, Tükenmişlik (Burnout), Stres Düzeyi Testi (Katılımcılarla Beraber Uygulamalı), Stres ve Kişilik Tipleri (A ve B Tipi Kişilik), Stresle Başa Çıkma Yöntemleri (Etkili ve Etkisiz Yöntemler) konularına değinildi.

Eğitimin ikinci oturumunda eğitmen Banu Yüksel tarafından Stres, Örgütlerde Çatışma Yönetimi Ve Öfke Kontrolü Eğitimi başlığı altında, Örgütlerde Stres ve Çatışma Örgüt Kavramı, Örgütlerde Çatışma ve Çatışmanın Düzenlenmesi, Örgütlerde Stres Kaynakları, Çatışma Türleri, Çatışma Yönetimi konularına değinildi. Her iki eğitmen tarafından katılıcılarla birlikte uygulamalı olarak, Öfke Ve Öfke Kontrolü başlığı altında Öfke Kontrolü Öfke Nedir? Ne Değildir? Neden Öfkeleniriz? Kişilik Özellikleri Öfkeyi Nasıl Yönetebiliriz? Öfkelendiğimizde Ne Yapmalıyız? Öfke Analizi (Katılımcılarla Birlikte Uygulamalı)

Öfke ve Strese Maruz Kaldığımızda Uygulamamız Gereken Doğru Nefes Alma Egzersizleri (Katılımcılar İle Birlikte Uygulamalı) gerçekleştirildi.

Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A. Bahri Erdel, eğitim sonrası yaptığı açıklamada, üyelerinin talepleri doğrultusunda, onların ihtiyaçlarına göre eğitimlerin devam edeceğini belirterek, eğitmenler Banu Yüksel ve Cenk Yüksel’e ve eğitime ilgi gösteren üyelerine teşekkür etti.

2-498.jpg