Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında temeli atılan Pınarbaşı Mesire Alanı ile Aytepe arasını birbirine bağlayacak olan teleferik projesine bir ay içinde başlanacağı müjdesini verdi.
Bilindiği gibi; 6 Temmuz 2007 tarihinde Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, tarafından temeli atılan teleferik inşaatına, Anıtlar Kurulu"nun gerekli izni vermemesi nedeniyle bir yıldan beri başlanamıyordu. Geride kalan sürede projenin hayat geçirilmesi için Anıtlar Kurulu ile görüşmelerini sürdüren Aydın Belediyesi yetkililerinin görüşmelerden olumlu sonuç alması ve proje için gerekli iznin çıkarılmasının ardından teleferik projesi yeniden Aydın"ın gündemine gelmişti.
Konuyla ilgili olarsak bilgiler veren Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin konu ile ilgili Anıtlar Kurulu ile toplantı yaptıklarını belirterek, “Teleferik projemizi onaylatmayı başardık. Allah"ın izni ile bir ay sonra Aydın Teleferiğine kavuşacak. Aydınlı vatandaşlarım dünyanın bütün gelişmiş şehirlerinde ne varsa aynı güzelliklere sahip olacaklar. Sadece televizyon ekranlarında gördükleri güzellikleri Aydın"da iki adım mesafede bulacaklar. Teleferik projesi de bunlardan birisi. Şehrimiz ve insanlarımız bütün güzellikleri hak ediyor. Aydın bu güzellikleri yaşamaya devam edecek” diye konuştu.
Projenin tamamlanmasının ardından Pınarbaşı mesire alanı ile Aytepe'yi birbirine bağlayacak olan Teleferik hattının uzunluğu 560 metre olacak. Teleferik 5 dakikalık sürede iki nokta arasındaki turunu tamamlayacak, 1 saate 216 kişi yukarı ve aşağı taşınabilecek. Gondollor 3 kişilik 2 ayrı bölüm ve 6 kişilik guruplardan oluşacak.