Aydın Belediyesi Meclisi arazinin kamulaştırılması konusunda Plan ve Bütçe Komisyonu’nun olumlu yönde hazırladığı raporu, Haziran ayı ikinci toplantısında beş yıllık imar programına ilave edilmesi hususunu kabul etti.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nun hazırladığı raporun kabul edilmesini büyük bir sevinçle karşıladığını belirten Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, toplantı sonrası yeni makamında gazetecileri ağırladı. Mülkiyeti TARİŞ’te bulunan Aydın Tekstil arazisini almak için TARİŞ ile masaya oturduklarını ifade eden Çerçioğlu, “Bu konu seve seve olsun istemiştik. Ancak TARİŞ ile anlaşamamıştık. Biz de kamulaştırma yoluna gittik. Bu araziyi Aydın halkına kazandırmak istiyoruz” diye konuştu.

Belediye meclisinden ilk olarak 1/100.000 ölçekli bir yeşil alan planı olarak geçirdiklerini ifade eden Başkan Çerçioğlu, “Daha sonra alt düzeydeki ölçekleri Belediye Meclisi’nden geçireceğiz” dedi.

“AYDIN BELEDİYESİ ANKARA’DAN ZENGİN”
Arazinin üzerinde ipotek bulunduğunun hatırlatılması üzerine konuşan Çerçioğlu, “İpotek önemli değil. Sürecin mahkemeye gitmesini bekliyoruz. Bilirkişilerin fiyatı belirleyeceğini düşünüyoruz. Her zaman söylediğim gibi Aydın Belediyesi Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden daha zengin. Bu araziyi alacak paramız var” diye konuştu.

Amaçlarının TARİŞ’e gözdağı vermek olmadığını kaydeden Başkan Çerçioğlu, “TARİŞ ile masaya oturarak bu işin seve seve olmasını istedik. Kısmet kamulaştırmaymış. Şu anda atıl durumda, kentin ortasında duran bir arazi var. Kimsenin bunu yapmaya bir hakkı yok. Aydın Tekstil arazisini, restore edeceğiz. Aydın halkının kullanımına açacağız” ifadelerini kullandı.

“HERKESİN BİR ANISI VAR”
Aydın Tekstil arazisini Aydın’ın elde kalan tek akciğeri olarak yorumlayan Çerçioğlu, “Herkesin burada bir anısı var. Ancak şu anda tinerciler kol geziyor. Elimizden geldiğince bu araziyi koruyoruz. Ancak, birisi bir ateş atıp yaksa ne olacak. Artık önümüzdeki işlemleri bekliyoruz. Aydın’a bu alanı kazandırmak için sabırsızlanıyoruz” şeklinde konuştu.

SIRADA BAŞKA PROJELER VAR
Aydın Belediyesi olarak sosyal anlamda kanayan yaraları tedavi etmeyi amaçladıklarını ifade eden Çerçioğlu, sırada Işıklı Doğal Yaşam Parkı, Sanat Sokağı, Sevgi Yolu’nun yeniden düzenlenmesi gibi çalışmaların bulunduğunu ifade etti.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png