Çine yolu üzeri yeni otogar karşısında bulunan tesiste gerçekleştirilen alım töreninde, S.S. 46 No'lu Aydın Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Nizamettin Başaran ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.

Kooperatif başkanı Nizamettin Başaran sezonun ilk pamuğunu getiren kooperatifin 3039 no.lu ortağı Özer Vural'a, TARİŞ'in incir, üzüm, zeytinyağı ve pamuk mamullerinden oluşan bir hediye sepeti verdi.

Pamuk alımını gerçekleştirdikten sonra sezon ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başaran, "2014-2015 sezonunu bugün Tepecik beldesinden Özer VURAL adlı ortağımızın getirmiş olduğu 600 kilogram pamuk ile açmış bulunuyoruz. Pamuğu, İzmir Ticaret Borsası'nda işlem gören 5 TL'den satın aldık. Yani bu fiyat üzerinden ortağımıza ödeme yapacağız. Bununla beraber TARİŞ'in incir üzüm, zeytinyağı ve pamuk mamullerinden oluşan bir sepetini de Vural'a hediye ederek, geleneğimizi sürdürdük" diye konuştu.

Başaran, bu yıl iklim şartlarının pamuk ekimi yapılan günden itibaren çok iyi gitmesiyle çok kaliteli bir pamuğun yetişmesine neden olduğunu, bundan dolayı da kendilerini iyi bir sezonun beklediğini,ortaklarımızın ve bölgedeki çiftçilerimizin pamuk toplanması esnasında gerekli özeni göstermelerini gece geç saatlerde ve erken saatlerde pamuk hasasdının yapılmaması gerektiğini belirtti.

Aydın kooperatifi olarak çiftçilere yaptıkları yardımları anlatan Başaran, "Bugüne kadar özellikle bu yıl çekirdeğinden ilacına ve gübresine varıncaya kadar ortaklarımıza yardımda bulunduk. Bu rakam 2 milyon TL'ye ulaştı. Bu yardımların devamı gelecek. Çünkü Aydın kooperatifi ayaklarının üzerinde duran bir kooperatiftir" dedi.

Başaran, son olarak "Başta kooperatifimiz ortakları olmak üzere bölgemizde ortak olmayan üreticilerinde tüm pamukları alamaya talibiz. Başta ortaklarımız üzere bölgemizde ekim yapan tüm pamuk üreticilerine bol kazançlı günler dileriz" diyerek sözlerini tamamladı.

dsc_0082.jpgdsc_0087.jpgdsc_0096.jpg

 

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım

facebook.png twitter.png

habericiuygulamalar.jpg