Aydın Tabipler Odası Başkanı D. Hakan Karagözlü, Efeler’de yapılacak olan 800 yataklı şehir hastanesinin yapılmasına tepki gösterdi.

KARAGÖZLÜ: ŞEHİR HASTANELERİ SEVDANIZDAN VAZGEÇİNİZ, CİDDİ KAMU ZARARINA NEDEN OLUYOR

Sağlık Bakanlığı'nı iş işten geçmeden uyarmak istediklerini belirten Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Hakan Karagözlü, "Şehir hastaneleri sevdanızdan vazgeçiniz. Sadece 'kira' adı altında 25 yılda ihaleyi alan şirketlere sabit yatırım bedelinin üzerinde fazladan paralar ödeneceği görülmektedir. Yapılan yatırımın 8 katı sadece 'kira' ödemesinden söz ediyoruz. Şehir hastaneleri ciddi anlamda kamu zararına neden olmaktadır; olacaktır. Esas yapılması gereken, halkın sağlık sorunlarına, hekim ve sağlık çalışanlarının birikmiş sorunlarıyla ilgilenmektir. Ücretsiz sağlık hizmeti vatandaş için hayal olmuş, katkı payı ödemekten bunalmıştır. Hekimler ve sağlık çalışanları; güvenli, huzurlu ortamda sağlık hizmeti sunmak ve şiddete maruz kalmamak istemektedir. Yıpranma payının bir an önce hayata geçirilmesini talep ediyor, emekli maaşlarının insanca yaşanabilir bir seviyede olmasını istiyoruz" diye konuştu.

MİLLETVEKİLİ ERDEM: TABİPLER ODASI CHP AĞZIYLA KONUŞUYOR

Karagöz’ün açıklamalarına AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’den yanıt geldi. Erdem, Tabipler Odasının CHP ağzıyla konuştuğunu belirterek, Aydın Tabipler Odası; şehir hastanelerinin yapımların iptal edilmesi gerektiğini istemiş. Mersin, Adana ve Isparta gibi illerde açılan şehir hastaneleri, sadece bulunduğu illere değil çevre illere de hizmet veriyor.

Aydın'da 800 yataklı şehir hastanemizin ihalesi 2018 başında yapılacak. Vatandaş 5 yıldızlı otel konforunda olan şehir hastanelerinden çok çok memnuniyetlerini dile getirirken; CHP şehir hastanelerine karşı açıklamalar yapmıştı.

Aydın'da yapılması planlanan 800 yataklı şehir hastanesiyle ilgili Aydın Tabipler Odası, düzenlediği basın toplantısında şu açıklamayı yapmış: "Şehir hastaneleri sevdanızdan vazgeçiniz. Şehir hastaneleri ciddi anlamda kamu zararına neden olmaktadır; olacaktır." Aydın Tabipler Odası daha önce de olduğu gibi CHP ağzıyla konuşuyor.

ERDEM: BUNLAR HER HAYIRLI İŞE KARŞILAR

Bu zihniyeti biz tanıyoruz. Bunlar Boğaz Köprüsü yapılırken de karşıydılar. İstanbul'a dünyanın en büyük Havalanı yapılırken de karşılar. Bunlar her hayırlı işe karşı çıkarlar.

"Kamu zararı"ndan bahsediyorlar. Sağlık hizmeti için kamu zararı diye bir şeyi söylemek abestir. Esas olan Vatandaşa daha iyi sağlık hizmeti vermektir.

Vatandaşımız 5 yıldızlı konforlu sağlık hizmeti alacak. Doktorlarımız başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımız çok daha konforlu ortamlarda sağlık hizmeti verecek. Aydın Tabip Odası Aydın'a Şehir Hastanesi bir an evvel yapılsın diye açıklama yapsa daha doğru olurdu” dedi.

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA