Uzun yıllar tiyatroculuk yapan ve öğrenci yetiştiren 39 yaşındaki Mustafa Şahbaz, aynı zamanda Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ni bitirdi. Kendi yazdığı “Bahtsız Bedevi” isimli stand-up oyununu ilk kez Aydınlılar için Şükran Güngör Tiyatro Sahnesinde sergileyen Şahbaz, büyük beğeni topladı. Almanya turnesi öncesi ikinci kez Aydınlılarla buluşacak olan Şahbaz, hazırlıklarını sürdürüyor.
Tek kişilik gösteriye yönelmesinin en büyük sebebinin güldürmeyi çok sevmesi ve günümüzde insanların hayat şartlarından dolayı zoraki gülümsediği için insanları içlerinden gelerek gülmelerini sağlamak olduğunu belirten Şahbaz, “Güldürmek çok ciddi ve zor bir iş. Türkiye’de stand-up gösterileri 3 yıldır bir durgunluk yaşıyor. Biraz heyecan ve renk gelmesini istedim. Bu oyunumun ana teması erkeklerin kadınlardan çektikleri. Bunları komik bir şekilde anlatmaya çalıştım. Bahtsız Bedevi’yi 3 ayda yazdım ve ilk kez startı Aydın’dan verdim” dedi.
Türkiye’de şu anda stand-up gösterisini profesyonel olarak Cem Yılmaz, Ata Demirer ve Yılmaz Erdoğan’ın yaptığını söyleyen Mustafa Şahbaz, kendisinin en çok Ata Demirer’e güldüğünü söyledi. Mustafa Şahbaz, “Bende Türkiye’de stand-up gösterisini profesyonel olarak yapan dördüncü kişi olmak istiyorum. Bütün amacım iyi şeyler ortaya koyup, insanları olabildiğince güldürebilmek” şeklinde konuştu.
Mustafa Şahbaz, Şükran Güngör sahnesinde sergilediği oyunun ardından 20 Kasım tarihinde Aydın Kültür Merkezi Hidayet Sayın Sahnesi’nde ‘Bahtsız Bedevi’yi ikinci kez Aydınlılarla buluşturacak. Şahbaz, 22-23 Aralık tarihlerinde de Almanya’nın Köln şehrinde sahneye çıkacak.