Öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımıyla, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Adem Karakuş yönetiminde hazırlanan şiir gecesi, 'şiirin coğrafyası insandır' temasıyla başladı ve birbirinden güzel şiirlerle devam etti. Yaklaşık 20 öğrencinin görev yaptığı gecede, hüzünlü şiirlerle kimi zaman duygulanan misafirler, 'hissedenler' sayesinde duygu atmosferinde çok farklı hislere de ortak oldular.

İlk bölümü şiirlerle tamamlanan gecenin ikinci bölümü öğretmenlerin canlı performanslarını sergiledikleri şarkı ve türkülerle başladı. Söylenen şarkılara seyircilerin eşlik ettiği görüldü. Bu sırada küçük bir sürpriz de yaşandı. Sosyal Bilimler Lisesinin yürüttüğü Avrupa Birliği projeleri dolayısıyla okulu ziyarete gelen Slovakya gurubundan bir öğretmen de söylediği İngilizce şarkıyla geceye farklı bir renk kattı

Gecenin ikinci bölümünde şiirlerin teması yine aşk, özlem ve ayrılıktı. Şiirler okunurken öğrencilerin heyecanı gözlerinden okunuyordu. Adına uygun şekilde gerçekleştirilen gecenin sonunda ise okulun hazırlık sınıfı öğrencilerinin Beden Eğitimi Öğretmeni Sibel Bilen yönetiminde hazırladıkları Kafkas Halk Dansları gösterisi yer aldı. Rengârenk kıyafetleriyle izleyicilere unutulmaz dakikalar yaşatan halk oyunları ekibi gösterinin sonunda izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Programın sonunda ise okulu, il ve ulusal düzeyde çeşitli yarışma ve projelerde temsil eden ve dereceye giren öğrencilere madalyaları Okul Müdürü A. Tansel Sarayköylüoğlu tarafından verildi.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

imgp0077.jpg

imgp0131.jpg

imgp0158.jpg