15 Temmuz Milli Birlik Günü, ülkemizde ve Aydın ilinde sabahlara kadar camilerimizde salalar verilerek mevlitler yapılarak sokaklarda devlet dairelerinde büyük inançla kutlandı.

 

Gerçekten bu önemli günde 250 şehit, binlerce gazi verildi. Böyle önemli günlerin unutulmaması lazım. 15 Temmuz’daki şehitler kabirleri başında, olayın geçtiği yerlerde anıtlarda anıldı.

 

Burada üzülerek ifade edeceğim, diğer şehitlerin bulunduğu yerlerde binlerce şehidin ruhunu ifade eden, Çanakkale Şehitleri ve Kurtuluş harbi şehitleri Aydın ilinde maalesef es geçildi.

aydin-sehitler-abidesi.jpg

Buradan şunu mu anlıyoruz?

 

Aydın ilinin Valisi Sayın Yavuz Selim Köşger ya yanıltıldı ya da bilerek boş verin o şehitler önemli değil demiş mi oldu?

 

Ben asla ikinci şıkkın doğru olacağını ihtimal vermiyorum.

 

Çünkü bu tavır Aydın halkında senin şehidin, benim şehidim tartışmasını başlatır bu da çok yanlış sonuçlara götürür.

 

Kurtuluş harbinde Bey camisinde Yunanlılar tarafından konuşturulan mitralyöz ateşi altında kalan Aydınlı yüzlerce efe ve Aydınlı şehit olmuştur.

 

Bu şehitler anılsın hatırlansın diyerek dikilen bu anıt önünde gelmiş geçmiş tüm Aydın Valileri, milletvekilleri merasim düzenlemiş Fatiha okumuşlardır.

 

Şimdi buradan aydın valisine ve yöneticilerine soruyorum.

Önünden geçtikleri anıtta ne yazıyor durup okudular mı?

 

Ben şimdi yazıyorum,

1 - Burası bağrı yanık ninelerin öksüz ve yetim çocukların memleketidir onları unutma. 07 Eylül 1922

2- Ey zahir bu abidenin önünde dur vatan için aşk için ve rüyalarına veda etmiş kurbanları düşün. 07 Eylül 1922

3- Burası istiklal ve hürriyet için şehit düşen mukaddes Türklerin bir mabedidir. 07 Eylül 1922

4- Burası İstiklal tarihini kanı ile yazmış Türk’ün mabedidir. 07 Eylül 1922

 

Sayın Valim bir gün makamınıza geçerken bu anıtı mutlaka okumanızı tavsiye ederim.

Peki, niye Aydın Valisi bu şehitlerimizi niye anmamıştır? Yoksa o şehitler 15 Temmuz şehitleri veya PKK kurşunu altında ölen şehitler kadar önemli değil midir?

 

Sayın Valimizin böyle bir ayırım yapmayacağına inancım sonsuzdur.

 

Efe Torunu incindim.

 

Gurbetin Âlinin torunu olarak dedelerimiz mezarında bizim 15 Temmuz şehitleri ve PKK şehitleri kadar hatırlanmaya hakkımız yok derlerse ne diyeceğim Sayın Valim söyler misiniz?

 

 

Sayın Valim, size geçmiş yazılarımda bunları anlatmaya çalışmıştım, Aydın’da bazı bürokratlar ve sokaktaki ağızlar sizi yanlış yönlendirebilirler.

 

Çünkü geçmişte bunun örnekleri çok.

 

Öyle ki bu bürokratlar Ankara’ya gidip valileri şikâyet etmişler, onların bu ilden gitmelerine sebep olmuşlardır.

 

Sonuç olarak, Aydın iline yeni geldiniz sizi yanıltanlar olabilir lütfen bunlara göz açtırmayın. Vereceğiniz kararlarda, adil olun. Tüm şehitlerimize eşit mesafede durmanızı özellikle Aydınlı olarak rica ediyorum.

 

AYDINSPOR 1966 KULÜBÜ…

1966 yılında kurulan Fenerbahçe’yi 6-0 gibi bir skor ile yenen efsane Aydınspor…

Bu kulüp idareciliğinden kimler geldi geçti saymakla bitmez…

Bu kulüpten milletvekilleri çıktı, bakan çıktı. Maalesef şu an yerlerde sürünüyor.

Amatör ligde…

Yetmezmiş gibi yöneticiler hapse girdi, bazıları da icralarda tazminat davaları ile uğraşıyor.

Peki, ne oldu?

Bilinçsizce yönetilen kulüp elden çıktı, gitti.

 

AYDINSPOR 1923 KULÜBÜ…

2009 yılında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu’nun talimatıyla tarafından kuruldu.

Sayın Özlem Çerçioğlu, maddi manevi desteği ile amatör kümeden alınarak 2. lige kadar çıkarılmış, bu başarı neticesinde kulüp Aydın ilinin sevilen bir noktaya gelmiştir. Maalesef geçen sezon kulüp yanlış transfer politikaları ve yönetimin yanlış kararları ile 3. lige düşmüştür.

Kulübün alt yapısı yok. Kulüp antrenör-futbolcu-menajer ve kulüp başkanının becerisizlikleri ve çeşitli atraksiyonları ile borçlandırılmış hatta bilerek çıkmaza sürüklenmiştir.

Şimdide suçlu Özlem Çerçioğlu gibi gösterilmektedir.

 

1966 yılında kurulan Aydınspor’da olduğu gibi hiçbir mali gücü olamayan bazı menfaat grupları kulübün gelirleri üzerinden oyun oynamakta veya kara para aklama aracı olarak kulübü kullanmaya kalkışmaktalar.

 

Aydın, geçmişte futbolcu fabrikası gibidi. Burada yetişen futbolcular önce Altay’a oradan Beşiktaş’a giderdi. Aydın’da amatör ligler taranmalı, kulübün yüzde 70 iskeleti bu şekilde kurulmalı.

Kulüp hiçbir şekilde antrenör-futbolcu-menajerin çıkarına teslim edilmemeli. Kulüp, profesyonel yöneticiler tarafından yönetilmeli.

En önemlisi kulüp anonim şirkete çevirilmeli.

Kulüp başkanı ve yöneticileri A.Ş içinde paraları var ise özkaynak yaratarak kulübü,n kar-zarar hesabıyla yönetmeliler. Yönetemedikleri takdirde borçlarından sorumlu olmaları gerekir.