AYDINPOST HABER SERVİSİ - 4 yıllık süreçte 775 olan üye sayısını 1012 yapan Aydın Sanayi Odası, 1 milyar dolar olan ihracat hedefini ülke ve komşu ülkelerde yaşanan sıkıntılar nedeniyle gerçekleştiremediğini söyledi. Aydın’ın ihracatını 3 veya 4 katına çıkarmayı hedefleyen Aydın Sanayi Odası bunun için planladığı Aydın Serbest Bölge Kuruluş Projesi çalışmalarını da anlattı. Mehmet Yunus Şahin, Aydın Sanayisinin gelişimi için havaalanının da şart olduğunu dile getirdi.

Basın açıklamasına Meclis Başkanı Ercan Çerçioğlu, , Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Merve Altıntaş, Yönetim Kurulu Üyesi Levent Candal, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Küçük, Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Yılmaz ve diğer üyeler katıldı.

İSTİHDAM VE YATIRIM İÇİN SERBEST BÖLGE KURULUŞ PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

Aydın Sanayi Odası başkanı Mehmet Yunus Şahin, “ Hedefimiz sanayicimizin, AR-GE destekli daha fazla üretim yapmasını, yeni pazarlara açılım ve ihracat yapma kabiliyetinin artması ile daha fazla ihracat yapılmasını, yerli ve yabancı yatırımcıları Aydın’da yatırım yapmalarına imkan sağlamak, istihdamın artması ve işsizliğin azalması, sanayicimizin talepleri doğrultusunda belirlenen iş kollarında çocuklarımızın ve gençlerimizin mesleki eğitime yönelmelerini sağlamak olmuştur. İstihdam ve yatırımlar için Aydın Serbest Bölge Kuruluş Projesini hayata geçireceğiz. Haziran ayı içinde protokolü yapıldı ve üç ay içinde tamamlanacak” dedi.

KADINLAR ÇALIŞSIN DİYE AYDIN ORGANİZE SANAYİ’YE ANAOKULU YAPTIK

Mehmet Yunus Şahin, “Kadın istihdamını arttırmak, sanayi kuruluşlarında çalışan annelerin işlerini kolaylaştırmak için Aydın Organize Sanayi Bölgesinde, Güney Ege Kalkınma Ajansı desteği ile “Çalışan anneler mutlu çocuklar” anaokul projemizi tamamladık.  ASTİM OSB’de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 24 derslikli meslek lisemizin inşaatı devam etmektedir. Mayıs ayı itibari ile Aydın Türkiye genelinde ihracatta 21. ithalatta ise 25. Oldu. 2017 yılında Aydın’da 77.000 işe giriş, 52.500 işten çıkış olmuştur. Firma başına sağlanan ilave istihdamda Ege Bölgesinde 8 il içinde, Muğla 1. Aydın 2. Denizli ise son sırada yer aldı. Merkez Bankasının bankalara verdiğinden daha düşük faizle yıllık yüzde 9,9 kredi imkanı sağlandı. 2017’de 260 bin kobiye 6.5 miyar lira faizsiz finansman desteği sağlandı” dedi.

aydin-sanayi-odasi-002.jpg

AYDIN SANAYİSİNİN GELİŞMESİ İÇİN AYDIN’A HAVAALANI ŞART

Önümüzdeki aylarda olacak Aydın Sanayi Odası Başkanlık seçimlerinde tekrar aday olacağını açıklayan Mehmet Yunus Şahin, “Tekrardan aday olacağım. Yönetim kurulu olarak karar aldık. Aydın Sanayi Odasında başkan olan kişi en fazla 2 dönem bu işi yürütebilir. Amacımız şahsi işlerin aksamaması ve gençlere yol açmaktır. Aydın Sanayisinin gelişmesi için de Aydın’a havaalanının mutlaka gelmesi gerekiyor. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu iken bu konu ile ilgili görüşmeye gitmiştik. Ankara’da ki yetkililer, şuan bulunan pistin altına 2500 metre pist yapılırsa hava alanı Aydın için yeterli olur demişti” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA