Camilerin bakımlarının yapıldığını ve Aydın’daki din görevlilerinin izinlerinin Ramazan ayı boyunca kaldırıldığını kaydeden Kocaoğul, “Aydın Müftülüğü olarak ramazan ayını hazır bir şekilde bekliyoruz” dedi.

Aydın İl Müftüsü Kocaoğul’un Menderes Park tesislerinde düzenlediği basın toplantısına, müftü yardımcıları, müftülük çalışanları ve Türkiye Diyanet Vakfı Aydın Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Abdülkerim Tikbaş katıldı.

RAMAZAN AYININ KONUSU ‘SELAM’

Ramazana ayının Kuran-ı Kerim’in inmeye başladığı ay olduğunu hatırlatan Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, “Aydın İl Müftülüğü olarak Ramazan ayı için çeşitli faaliyetler hazırladık. Müdürlüğümüze bağlı görev yapan tüm din görevlilerinin Ramazan ayı boyunca izinlerini kaldırdık. Aydın Müftülüğü olarak Ramazan ayını hazır bir şekilde bekliyoruz. Bakanlığımızın belirlediği ‘selam’ konusunu Ramazan boyunca işleyeceğiz” dedi.

Selamı insan hayatının merkezine yerleştirmek için çalışmalar yapacaklarını ifade eden Kocaoğul, “Selam konusunda çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Vaazlarımız da bu doğrultuda olacak. Selamın adabı, çocuklarımızda ve gençlerimizde selamın yaygınlaştırılması için çalışacağız” diye konuştu.

MUĞLA KARDEŞ İL

Geçtiğimiz yıl Ramazan ayında düzenledikleri ‘Kardeş İl’ uygulamasını bu yıl da yapacaklarını belirten Kocaoğul, “Muğla ile kardeş il olduk. Bu uygulama doğrultusunda Muğla’da görev yapan din adamları ile karşılıklı olarak etkinlikler düzenleyeceğiz” diye konuştu.

Bu etkinliklerin dışında Aydın’daki camilerde vaaz, irşad ve mukabeleler yapılacağını ifade eden Kocaoğul, “Beş camimizde hatimli teravih namazı kıldıracağız. Bu camilerimiz Ramazan Paşa, Cihanoğlu, Akmescid, Yedieylül ve Bedir camilerimiz. Camilerimizde bayanlarımıza mahsus kısımlar olacak. Bu konuda düzenlemeler yapıldı. Ayrıca, engelliler için rampalarda konuldu” şeklinde konuştu.

“YARDIMLAŞMA FAALİYETLERİ ARTACAK”

Ramazan ayı boyunca yardımlaşmaya önem vereceklerini kaydeden Kocaoğul, “Sadaka-i fıtr asgari olarak 8.5 TL olacağı açıklandı. Toplumun her kesimini bir araya getiren, cami avlularında iftar yemekleri düzenleyeceğiz. Huzurevi, hapsihane, çocuk yuvası gibi yerleri ziyaret edeceğiz. İhtiyaç sahipleri ile buluşmayı sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

“GÖSTERİŞLİ İFTAR YEMEKLERİNDEN KAÇINILMALI"

Gösterişli iftar yemeklerinin önemli olmadığını, önemli olanın iftar sofralarında her kesimin bir araya gelmesi olduğunu vurgulayan Kocaoğul sözlerine şöyle devam etti: “Fakirlerle iftarda buluşmak ve bu insanlarla aynı sofrada yemek yemek daha makbuldur. İftar sofraları kurulurken fakirlere yönelik iftar sofraları kurmak gerekiyor. Cami avlularındaki iftarların dışında yapacağımız ‘Kardeş Aile’ uygulamasıyla fakir ve zengin aileleri aynı sofrada buluşturacağız”

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png