Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) öğretim üyesi Almanya"da yapılan bilimsel çalışmalarda Aydın"ın pilot bölge olarak seçilmesinde etkin rol oynadı.
ADÜ Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Erekul, Almanya"nın farklı üniversitelerinde yürüttüğü bilimsel çalışmalar ve kurduğu sıcak ilişkilerle Adnan Menderes Üniversitesinin Almanya"yla ilişkilerinin koordinasyonunda kilit rol üstleniyor. Osman Erakul, yürüttüğü çalışmalara geçtiğimiz aylarda bir yenisini daha ekledi. Dünyada yaşanan küresel ısınma nedeniyle Almanya"da yürütülen bilimsel çalışmalarda Aydın"ın pilot bölge olarak seçilmesinde etkin rol oynayan Doç. Dr. Erakul, böylece Aydın"ın dünyanın önemli tarım depolarından biri olarak görülmesine zemin hazırladı.
Aydın"ın iklim ve bitki yapısı nedeniyle böyle bir proje için uygun bulunduğuna işaret eden Erekul, sıcaklık farklılıkları nedeniyle bitki yetiştiriciliğinde bazı uygulamaların Aydın"da denenecek olmasının bölge, Aydın ve Üniversite için büyük şans olduğunu söyledi. Erekul, Aydın"ın ekolojik avantajlarının pratik uygulamaya dökülmesi konusunda Adnan Menderes Üniversitesiyle yapılmak istenen bu çalışmanın üniversitenin adını sadece Almanya"da değil dünyada da etkin üniversiteler arasına yazdıracağını da belirtti.
ADÜ" nün Almanya Kassel Üniversitesi, Berlin Humboldt Üniversitesi ve Münih Teknik Üniversitesinin akademik işbirliği anlaşması imzalamasına ön ayak olan isimler arasında yer alan Erekul, Laynik Araştırma Enstitüsü, Bonn Stanif Wilhelm Üniversitesi ve Geost Agust Üniversitesiyle de işbirliği yapılmasına yönelik çalışmalarda etkin rol oynayan isim olarak biliniyor.