Geçen yıllarda alınan tedbirlere ek olarak bu yıl her okula sivil polis görevlendirilirken, giriş ve çıkış saatlerinde ise her şubeden bir ekip görev yapmaya başladı. Bu arda Aydın Merkez ve Umurlu Beldesi’ndeki her okula ayrı ayrı sorumlu Emniyet Müdürü tayin edildi. Sorumlu Emniyet Müdürleri 15 günde bir okul idaresi, rehber öğretmenler ve okul aile birliği yöneticileri ile bir araya gelerek yaşanan sorunlar ve alınması gereken tedbirlerle ilgili toplantı yapacak. Okul müdürü ve rehber öğretmenler ile okulun sorumlu emniyet müdürü ise sürekli diyalog halinde olacak. 
Aydın il merkezsinde bulunan 50 okulda 2010-2011 eğitim öğretim yılında 52’si okul içinde, 24’ü okul çevresinde olmak üzere toplam 76 olay meydana geldi. Olaylar polislerin hemen müdahalesi ile büyümeden önlenirken, bu yıl okullarda hiç olayın yaşanmaması hedeflendi.
Aydın Emniyeti Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2011-2012 Eğitim Öğretim yılı tedbir programı Aydın Valisi Kerem Al’ın talimatıyla uygulanmaya başladı. Şu anda her okulda görevli sivil polis okulun personeli gibi sabah ders başlamadan 15 dakika önce okulda görevini başlayıp, akşam okul dağıldıktan sonra okuldan ayrılıyor. Bunun yanında okul önlerinde Yunus ekipleri, önleyici hizmetler, kaçakçılık, terörle mücadele ve ihtiyaç duyulması halinde trafik ekipleri özellikle okulların giriş ve çıkış saatlerinde görevlendirildikleri okulların çevresinde adeta kuş uçurtmuyor. 
“İŞSİZ GÜÇSÜZ KİŞİLERİN OKUL ÖNELRİNDE OLTA ATMASI KESİNLİKLE YASAK”
Öğrencilerin huzur ve güvenliği için her türlü tedbirin alındığını belirten Aydın Emniyet Müdürlüğü, Vali Kerem Al’ın talimatı ile okul önlerinde işsiz güçsüz kişilerin olta atmasına da müsaade etmeyecek. 5442 Sayılı İl İdare Kanunu kapsamında Aydın’da eğitimin huzur ve güvenliği için her türlü tedbirin alındığını belirten Vali Kerem Al, okulla ilişiği olmayıp okul çevresinde dolaşarak öğrencileri rahatsız edenlerin ikaza riayet etmemesi halinde cezalandırılacağını söyledi. Aydın il sınırları içerisinde kamu düzeninin sağlanması ve özellikle okul ve çevrelerinde daha huzurlu bir ortam oluşturulması amacıyla yayınlanan genelge ile “Özellikle okul giriş ve çıkış saatlerinde okulların çevresinde olması muhtemel kavga, taciz ve benzeri olayların önüne geçilmesi. Okulların çevresinde toplanan kişilerin kimlik kontrollerinin yapılarak, okul ile ilişiği olmayan ve işsiz güçsüz, boşta gezen kişilerin okul çevrelerini masken tutmalarının önüne geçilmesi, Bu kişilerden öğrencilere gelebilecek her türlü tehlikenin engellenmesi, Uyuşturucu satıcılarının asıl hedefi gençler olduğu hususu dikkate alınarak okul ve çevrelerinde uyuşturucuyla mücadele yapılması, Yasadışı faaliyet gösteren ideolojik ve bölücü örgütlerin gençleri kandırmalarının engellenmesi”nin amaçlandığı belirtildi.