Aydın Valiliği'nde düzenlenen toplantıda, okuma kültürünün yaygınlaştırılması, sürdürülebilir hale getirilmesi, Aydın'a özgü masal, ninni, mani, türkü gibi folklorik değerlerin ortaya çıkarılmasının sağlanması ve geleceğin yazarlarının yetiştirilmesinin amaçlandığı dile getirildi.
Toplantıya Aydın Valisi Kemrem Al, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka katıldı.
Toplantıda konuşan Vali Al, ''Canlı ve diri kalmak istiyorsak mutlaka kitap okumalıyız. Yoksa kuru ağaç gibi oluruz. Kitap okumak insanın olaylara bakış açısını değiştiriyor'' dedi.
Projenin tanıtımını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Aktakka da, Türkiye nüfusunun yüzde 40'ının hayatı boyunca kütüphaneye gitmediğini, gençlerin yüzde 70'inin hiç okumadığını, yetişkin nüfusun ise yüzde 95'inin sadece televizyon seyrettiğini belirtti.
Aktakka, Birleşmiş Milletler İnsani Gelişim Raporunda, Türkiye'nin kitap okuma oranı sıralamasında 86. sırada yer aldığını ifade ederek, ''Amacımız, proje kapsamında düzenlenecek etkinliklerle küçüğünden büyüğüne, öğrencisinden memuruna kadar tüm kesimlere okuma yazma alışkanlığı kazandırmak'' dedi.
Toplantıda, Aydın'da kitap okuma alışkanlığını kazanılabilmesi için neler yapılmalı konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.