Proje kapsamında Aydın Kültür Merkezi konferans salonunda 3 ayrı oturum halinde Aydın merkez ilköğretim ve ortaöğretim okullarının öğretmen ve yöneticilerine proje ile ilgili olarak Sosyal Bilgiler Lisesi Müdür Yardımcısı Yaşar Yılmaz tarafından proje tanıtımı yapıldı.
Etkinlikte konuşan Sosyal Bilgiler Lisesi Müdür Yardımcısı Yaşar Yılmaz, “Ülkemiz insanının okuma alışkanlığının diğer ülkelerle karşılaştırıldığında çok yetersiz seviyelerde olduğunu gösteren çarpıcı istatistiksel verilerle birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan ülkemizin kitap okuma haritasında ilimizin durumunun çok gerilerde olduğunun belirtildiği proje tanıtımında bu olumsuz sonuçların böyle bir proje çalışmasının çıkış noktası olduğu belirtilmiştir” dedi.
Proje etkinlikleri hakkında da bilgilerin verildiği tanıtımda, Nisan-Mayıs 2012 aylarında Aydın’da kitap fuarı düzenlenmesi için çalışmalara başlandığı belirtildi. Proje yürütücüleri Adnan Menderes Üniversitesi öğretim elemanları Pınar Yengin Sarpkaya, Yasemin Ay ve Ayşe Elitok Kesici ile Dalama Lisesi Müdürü İlyas Altındağ tarafından projenin hedef kitlesi olan öğrencilere okuma ve yazma alışkanlıklarının artırılması ve sürdürülebilir hale getirilmesi yönünde yapılabilecek çalışmalar hakkında bilgiler aktarıldı. Ayrıca bu çalışmalara ışık tutması için proje yürütücüleri tarafından hazırlanan anket formu öğretmenler tarafından dolduruldu.
Kitap fuarı etkinliği çerçevesinde Aydın’a seçkin yazarların getirilmesi ve yazar-okur buluşmasının sağlanmasının planlanıyor. Ayrıca yazar-okur buluşmasının yanı sıra yazma atölyeleri oluşturarak gençlerin okumanın yanında yazmaya da özendirmek hedefleniyor.