İl Genel Meclis Başkanı İsmail Hakkı Eser bu müjdeyi Aydın"lılar ile paylaşmak için yaptığı açıklamada uzun zamandan beri beklenilen mobese sistemine çok kısa bir zaman sonra kavuşulacağını belirtti.
Eser konuşmasında şunları söyledi, “Uzun zamandır gündemimizde olan ama hep ötelenen şehrimizin güvenliğinin sağlanmasında çok önemli bir yeri olacağını düşündüğümüz güvenlik kameraları ile şehrimizin gözlenmesi amaçlı “MOBESE” projesi için kurumlar işbirliği kararı almıştır. Yaklaşık 1 Milyon YTL"ye mal olacak sistem için Emniyet Genel Müdürlüğü 350 bin YTL, İl Özel İdaresi 150 bin YTL ve Aydın Belediyesi ise 500 bin YTL ödeyeceklerdir.
Aydın"da kuracak olduğumuz kamera sisteminde en son teknoloji kullanılacak ve başta araç plakalarının tespitinde ve her türlü toplumsal problemin çözümünde emniyet güçlerimizin en önemli yardımcısı olacaktır. Halkımızın güveni ve rahatlığı için çok önemli bir yer alan MOBESE sisteminin kurulması her açıdan Aydın"ımıza bir ivme kazandıracaktır”
MOBESE sisteminin en geç bu yıl sonuna kadar hazır olacağını da ifade eden İl Genel Meclis Başkanı İsmail Hakkı Eser, konuyla ilgili önümüzdeki günlerde projemizde ihaleye aşamasına gelinecektir” dedi.