Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Ayhan Annaç ve İsmet Gülşen, öğretmenleri Cenk Uğuray danışmanlığında Mobil Uygulama ile Epilepsi Krizinin Tespiti ve Acil Yardım Çağırma Projesi geliştirdiler. Bu proje ile Epilepsi hastalarının kriz döneminde hastaya acil yardım ulaştırılması planlanıyor.

Proje hakkında bilgi veren Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Veri Tabanı Dalı Şefi Öğretmen Cenk Uğuray, Epilepsi hastalarına yardım amacı ile bu projeyi yapmayı düşündüklerini belirtti.

Uğuray, “Projeyi iki öğrencimizle beraber, yaptık. Cep telefonumuzda hazırladığımız bir uygulama yardımıyla hastanın kriz geçirdiği ve bayıldığı anda hiçbir şey yapmasına gerek kalmadan, uygulama kendiliğinden otomatik yakınlarına mesaj atıyor ve onlardan yardım istiyor. 'Ben şu konumdayım, koordinattayım bana lütfen yardım getirin' diye mesaj yolluyor. Ve bu uygulama hastanın yakınlarına, otomatik olarak hastanın haritada yerini işaretleyip, en kısa şekilde yolu belirleyip nasıl gidilebileceğini bildiriyor. Projede amacımız bayılan kişiye en kısa şekilde yardımın ulaşmasını sağlamaktır. Bu projemiz ile denemeler gerçekleştirdik ve çok sağlıklı sonuçlar aldık. Önümüzdeki yıl biraz daha geliştirip elektronik giyilebilir teknoloji ile birleştireceğiz. Sadece cep telefonu ile değil, üzerimizde bulunan diğer sensörlerle birlikte çok daha sağlıklı sonuçlar alacağımıza inanıyoruz“ dedi.

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA