Pazar günü öğle namazı öncesinde Bey Camii’nde okunan mevlid ile başlayan anma programında, şehitlerimizin ruhuna lokma hayrı da yapıldı. Bey Camii önünde gerçekleşen mevlid ve lokma hayrına , MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Aydın İl Başkanı Hasan Muti, MHP 23.Dönem Milletvekili Recep Taner,Ülkü Ocakları Başkanı Burak Pehlivan, İl Kadın Kolları Başkanı Serap Cambazoğlu, Belediye Meclisi Üyeleri ve İl Genel Meclisi Üyeleri ile çok sayıda partili katıldı. Aydınlıların da yoğun ilgiyle ve takdirle karşıladığı mevlid ve lokma hayrı esnasında şehitlerin ruhuna bol bol dualar edildi.
Bu günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı basın açıklamasında Büyük Türk milletinin bekası, huzur ve esenliği için şehadet mertebesine erişmiş tüm vatan evlatlarının saygı, şükran ve rahmet ile anıldığı bugünün, aynı zamanda şehadetle kazanılmış Çanakkale Zaferinin de kutlandığı gün olduğunu belirten Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Aydın Merkez İlçe Başkanı Av.MehmetUysal ,açıklamasına “Siperlerde dile gelen dualarla, aynı safta edilen ibadetlerle, vurulup tertemiz alnından uzanıp yatanların yarım kalan sevdalarıyla ve nasır tutmuş ellerin güç birliğiyle Türk’ün varlığı Çanakkale’de çekilen ve hala orada duran manevi surla muhafaza eden şehitlerimiz bizim için gurur kaynağıdır.” sözleriyle devam etti.
Konuşmasında, Çanakkale’de Türk Milletinin büyük bir dayanışma, birlik ve beraberlik duygusu ile kazandığı bu zaferin Türk Milletine her daim emsal teşkil etmesi gerektiğini vurgulayan Av.Mehmet Uysal, “Çanakkale’de hiç kimsenin kökeni, yöresi, mezhebi, inancı, ideolojisi gündeme gelmemiş; farklılıkları hatırlatarak değil, birlik ruhuyla yabancı postallar topraklarımızdan def edilmiştir. Çanakkale; ayrışmayı dışlayan, bütünleşmeyi sağlayan, tefrikaya geçit vermeyen, bayrağı yere düşürmeyen ve birlikte yaşama konusunda tavizsiz olan Türk milletinin asırlarca hatırlanacak doğruluşu ve diklenişidir. Bilinmelidir ki, şanlı tarihimizden kazanılan inanç ve azimle; dün gösterilen fedakâr mücadelenin aynısının, vatanımızın birliği ve milletimizin bağımsızlığı söz konusu olduğunda bir kez daha tekrarlanacağına olan inancımız tamdır. Her karış toprağını, kutsal kanlarıyla sulayarak, Anadolu’yu vatan yapan ve bize emanet eden kahramanların bugünkü torunlarının da yeri ve zamanı geldiğinde, kutsal vatan görevinden kaçınmayacaklarını akıllardan asla çıkarmamak lazımdır. Herkes bilmelidir ki, Türk milletinin Çanakkale menkıbesi gönüllerde yaşadıkça ve bunu sahiplenen vatansever şahsiyetler bulunduğu müddetçe, geçmişte başaramayan yabancı emeller, bugün de maşaları vasıtasıyla kesinlikle hedeflerine ulaşamayacaklardır” dedi.
Uysal, konuşmasının sonunda ” Bu zafere ulaşarak vatanı ve bayrağı için şehit olan, bugün bizlerin bağımsız bir ülkede hayat ve vücut bulmamızı sağlayan başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere kahraman Mehmetçikleri bir kez daha minnetle, şükranla anıyorum.Tarih boyunca vatan ve millet sevdası ile şehit düşmüş ecdadımıza; bugün milletin bekası ve esenliği uğruna can vermiş evlatlarımıza ve kahramanlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Çanakkale zaferimiz Kutlu Olsun.” dedi.
Ayrıca Afganistan’da helikopter kazası sonucu şehit olan 12 Türk askerimizin ailelerine de başsağlığı dileyen Av.Mehmet Uysal,” Afganistan’da Türk milletinin şefkati, hoşgörüsü ve yardımseverlik duygularını temsil ederken şehit olan askerlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, acılı ailelerine, silah arkadaşlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum”diyerek sözlerini noktaladı.

goruntu11...jpg

goruntu112...jpg