Merhum Başbakan Adnan Menderes"in oğlu Aydın Menderes, aynı zamanda baba ocağı ve köyleri olan Koçarlı İlçesi"ne bağlı Çakırbeyli Köyü"ndeki sonucu değerlendirdi. Referandum öncesi “Her evet oyu, merhum babamın ruhuna okunmuş Fatiha olacaktır” diye konuşan Aydın Menderes, referandumda "hayır" oyu daha fazla çıkan köyüne ve köylülerine kırgın olmadığını söyledi.
Türkiye"nin tek demokrasi çınarına sahip Menderes"in Köyü Çakırbeyli Köyü"nden 336 "Hayır" 139 "Evet" oyu çıkmasını yorumlayan Adnan Menderes"in hayattaki tek evladı Aydın Menderes, Çakırbeylilerin hür iradesiyle referandumda oy kullandıklarını söyledi. Referandum öncesi dile getirdiği "Her 'evet' oyu, merhum Adnan Menderes'in ruhuna okunmuş bir Fatiha yerini tutacaktır" sözü ve Babası Adnan Menderes"in Çakırbeylilere dağıttığı 30 bin dönüm arazi hatırlatılan Aydın Menderes, “Çakırbeyliler kadirşinas insanlardır. Orası bizim köyümüz. Bu referandumda Çakırbeyli halkı hür iradesini kullanarak bu sonucu çıkarmıştır. Ben Çakırbeylilerin "evet" vermesi yönünde bir telkinde bulunmadım. Bu konuyla ilgili köylülerle hiç görüşmedim. Köylüler demokrasi çerçevesinde istedikleri yere oy verebilirler. Çakırbeyli demokrasi çerçevesinde "hayır" kararı vermiş. Bu karar kesinlikle sorgulanıp, yargılanamaz” dedi.
Çakırbeylilerin babasını çok sevdiğini kaydeden Aydın Menderes , Çakırbeyli"de güzel anılarının olduğunu söyledi. Çakırbeylilerin vefalı olduğunu belirten Menderes, “Her Çakırbeyli"nin babamın ruhu için her zaman fatiha okuduğunu inanıyorum. Ben Çakırbeyli"yi düşünce geçmişimizi hatırlıyorum. Referandumda çıkan sonuç nedeniyle köylülerime kesinlikle kırgın değilim. Köylülerin bize ters bir düşüncesi olmaz. Yakında inşallah Çakırbeyli"ye gelip köylülerle hasret gidereceğim” şeklinde konuştu.