Nazilli Belediyesi geçtiğimiz ay hayatını kaybeden Aydın Menderes için mevlit okutarak, lokma döktürdü. Bağışıklık sistemindeki sorunlar nedeniyle tedavi gördüğü Ankara’daki Atatürk Eğitim ve Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde 65 yaşında hayatına gözlerini kapatan merhum Başbakanlardan Adnan Menderes’in oğlu Aydın Menderes adına mevlit okutuldu, lokma döküldü.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur ve Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı lokma hayrı, Nazilli Belediyesi tarafından Koca Cami bahçesinde düzenlendi. Lokma hayrından önce Koca Cami’nde mevlit okutuldu. Vatandaşlar, kılınan Cuma Namazı sonrası hazırlanan lokmaları kısa sürede tüketti.
‘MENDERES’İN İDAM EDİLMESİ AYDIN İÇİN, TÜRKİYE İÇİN UTANÇ VERİCİDİR’
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Aydın Menderes’in babası Adnan Menderes’in Aydın’ın yetiştirdiği en önemli devlet adamlarından biri olduğunu söyledi. Adnan Menderes için ne yaparlarsa yapsınlar yeterli olmayacağını kaydeden Alıcık, “Hem Adnan Menderes, hem de oğlu Aydın Menderes ülkemize çok büyük hizmetler vermiştir. 1950 ile 1960 yılları arasında Adnan Menderes dönemi demek Türkiye için fevkalade güzel bir dönem demektir. 10 yıllık dönemde Türkiye kalkınma adına büyük adımlar atmıştır. Yıllar sonra da olsa Adnan Menderes’e yapılan vefasızlığı kınıyoruz. Başbakanlık yapmış bir devlet büyüğümüzün idam edilmesi Aydın için, Türkiye için utanç vericidir. Adnan Menderes ve oğlu Aydın Menderes’e Allah’tan rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.
‘DEMOKRASİ ADINA BÖYLE ŞEHİTLERİN VERİLMEMESİ GEREKİR’
AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, demokrasi şehidi olan Adnan Menderes’in oğlu Aydın Menderes’in vefatı ile Aydın ilinin büyük bir kedere boğulduğunu söyledi. Menderes ailesine ne kadar dua edilse, mevlit okutulsa da milletin onlara olan vefasını ödeyemeyeceğini belirten Kılınç, “Demokrasimiz adına bir daha böyle şehitlerimizin verilmemesini diliyorum. Nazilli Belediyesi’ni de düzenlediği mevlit ve lokma hayrından dolayı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

72.20120108135758.jpg

71.20120108135806.jpg