Türk Emekli-Sen Birleşik Emekliler Derneği Aydın Şube Başkanı Burhan Aydın, memur emeklilerinin, Türkiye'de en mağdur kesim olduğunu iddia etti.
Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, yeni yılın 3. ayına gelinmiş olmasına rağmen memurlar ve memur emekli aylıklarına, bu yıl ilk kez hala zam yapılmamış olduğuna işaret etti.
Türkiye'de 2,5 milyon memur ve 2 milyon emeklinin maaş artışlarının, kamu görevlilerine toplu sözleşme hakkı tanıyan yasanın çıkartılamaması nedeniyle yapılamadığını belirten Aydın, şu görüşleri dile getirdi:
''Yeni yılın üzerinden 2 ay geçmiş olmasına rağmen düzenleme kanunlaşamıyor. Hep yeni bir bahane bulunuyor. Şimdi 'nisan ayına da yetişmeyebilir' deniliyor. Cumhuriyet tarihinde ilk defa maaş zamları verilemedi. Acaba hazinede para kalmadı da böyle mi oyalanıyoruz, yoksa memur ve emekliler cezalandırılıyor mu- Memur emeklileri şu an Türkiye'de en mağdur kesim olmuştur. İşçiler, asgari ücretliler az da olsa 2012 yılında zam aldılar. Ama memur emeklilerine hiç zam verilmedi.''