Oda Başkanı Süleyman Algün, yaptığı açıklamada; “Aydın Marangozlar Odası olarak önce herkese 50 bin lira faizsiz kredi başlığıyla duyurulan ve ilk ödeme yaptığı esnaf ve sanatkarların çoğunluğunun durumu iyi olanlara verilmiş olması bir hataydı ve akabinde Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'ın devreye girmesiyle yapılan hata telafi edilmeye çalışılmış son açıklanan faizsiz kredi alabilecek olanlarda denge bir nebze olsun sağlanmıştır. Hükümetimizin yaptığı bu destek birçok esnaf ve Sanatkarın çaresiz kaldığı bir anda verilmiş olması bir taraftan teşekkürü hak ederken diğer taraftan neden bu sorunlar bugüne kadar çözülmedi sorusunu sormamıza neden olmuştur.

Aydın Marangozlar Odası olarak 2 binli yılların başından beri sorunları anlatır, yazar çizeriz ama nedense bugüne kadar çözüm konusunda ortaya net bir duruş sergilenememiş ve bir nevi esnaf ve sanatkarlar kaderine terk edilmiş idi. Son dönemde bu sorunu Hükümetimizin farketmiş olması yarınlara dair umutlarımızı artırmıştır” dedi.

Müracaat eden esnaf ve sanatkarların çoğunluğuna şu ana kadar 20 ile 50 bin arasında krediden faydalanabileceği mesajı geldiğini ifade eden Algün, “Şimdi bundan sonrasında banka aşaması ve kurumların uygulamalarına bakacağız. Burada esnaf ve Sanatkara çok ezip boğmamak lazım bir çok Sanatkar kurumlara karşı sorunları hala devam etmekte iyi tespit ve araştırmalarla hiç kefilsiz teminatsız verseniz bu kredilerin yüzde 99’u geri döner dolayısıyla banka ve kurumlardan ricamız esnaf ve Sanatkara kolaylık sağlamalarıdır. Geç gelen bu destek için hükümetimize teşekkür ediyoruz ve bundan sonra bizim yıllardan beri ortaya koymaya çalıştığımız genel durum tespiti yapılmalı kısa orta ve uzun vadede esnaf ve sanatkarlarımızın sorunları çözüme kavuşturulmalıdır” diye konuştu.