Aydın Barosu Sosyal Tesisleri’nde yapılan “Kadın Hakları” konulu seminerde Aydın Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Hidayet Kahyaoğulları, komisyon üyeleri Gül Özen, Esen Duran İşcan ve Berna Aynaz Aydemir lösemili çocukların ailelerini bilgilendirdi. Seminere LÖSEV İzmir Koordinatörü Gökçe Çiçek Yenilmez ve LÖSEV üyesi aileler katıldı.
Kadın Hakları Komisyon Başkanı Kahyaoğulları kadına yönelik şiddetin toplumda kanayan bir yara olduğunun altını çizerek, “Türkiye’de her üç kadından biri fiziksel şiddet görüyor. İstatistikler kadın cinayetlerinin son 7 yılda yüzde 1400 arttığını gösteriyor. Kadına şiddeti arttıran en önemli etmen olarak aile içindeki ekonomik sıkıntıları görüyoruz. Yaşanan ekonomik sıkıntılar kültürel değerlerin de ortadan kalkmasına neden oluyor. Ekonomik özgürlüğü olmayan kadınlar maalesef eşlerinden dayak yiyor. Ayrıca son dönemlerde televizyon dizilerinde aile içersindeki çarpık ilişkiler konu ediliyor. Dizilerde özendirilen öğelerin şiddet unsurlarıyla izleyiciye sunulması kadına yönelik şiddeti artıyor” dedi.
LÖSEV İzmir Koordinatörü Gökçe Çiçek Yenilmez de, çeşitli illerde düzenledikleri eğitim seminerleri ile aileleri bilinçlendirmeyi amaçladıklarını ifade ederek, “LÖSEV olarak 13 yıldır lösemili çocuklar ve aileleri için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üstelik bizim ulaştırmaya çalıştığımız yardımlar maddi, tedavi hizmetleri ve ayni yardımlar ile sınırlı kalmıyor. Önceden küçük çaplarda sürdürdüğümüz eğitim seminerlerimiz şimdi tüm Türkiye’deki ailelerle buluşuyor. Zorlu bir süreci geçiren aile ve çocuk için tedavi döneminde ve sonrasında yaşanan psikolojik etmenin de ne kadar önemli olduğunu unutmamak gerekir. Bu nedenle bizler il il gezip çocukları, anneleri, babaları, kardeşleri ile kucaklaşıyoruz” şeklinde konuştu.
Seminerin sonunda LÖSEV İzmir Koordinatörü Gökçe Çiçek Yenilmez, Aydın Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Hidayet Kahyaoğulları’na sertifika takdim etti.