AYDINPOST HABER SERVİSİ-Toplantıda konuşan Aydın Lisesi Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tülay Aydın, “Her yıl Atatürk ve Cumhuriyet haftası düzenli olarak kutlanmaktadır. Üyelerimizin arasında birlik ve beraberlik sağlamak amacıyla yemekler ve geziler düzenlenmektedir. Fen Bilimleri Dershanesiyle iş birliği yapılarak 25 öğrencimizin İngilizce ve Matematik kurslarından bir yıl ücretsiz olarak yararlandırılması sağlanmıştır. İl Halk Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği yapılarak Aydın Lisesi öğrenci ve velilerine ücretsiz bilgisayar kursları verilerek sertifika  almaları sağlanmıştır. BSK Anka Hastanesiyle anlaşılarak “Sağlıklı Beslenme ve Obezite, Sağlıklı Beslenmenin Yaşam Kalitesini Arttırmadaki Önemi” konulu sağlık eğiti semineri düzenlenmiş, ayrıca hiçbir sosyal güvencesi olamayan 10 öğrencimizin velisi ve öğrenci yakınlarına sağlık taraması yapılmıştır. Ilıcabaşı kentesel dönüşüm projesine destek verilmiştir. Kemer toplum merkezinin çalışmaları desteklenmiştir. Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilin Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Didem Evci Kiraz tarafından “ Herkes Kendi Sağlığından Sorumludur” konulu sağlık semineri düzenlenmiştir. Aydın Lisesi mezunu üniversite  öğrencilerine karşılıksız düzenli burs verilmektedir. “Bir Öğrenci de Benim Olsun “ kampanyası başlatılmış, büyük bir destekle yürütülmektedir. “Sınıflarımızı Projeksiyon Cihazlarıyla Donatalım” kampanyası başlatılmış öncüsü de derneğimiz olmuştur.

Geleneksel pilav günümüz her yıl Haziran ayının il Perşembe günü düzenli olarak okul bahçemizde okul aile birliği ve okul müdürlüğü ile birlikte düzenlenmektedir. Bu yıl da 2 Haziran 2011 Perşembe günü saat 18.00-20.00  arasında gerçekleştirilecektir. Derneğimizin gelecekteki birici hedefi okul bahçemizde bulunan İstiklal Ana Okulunun derhal okul bahçemizden alınarak, okul bahçemizin dışında uygun bir yere taşınmasının sağlanmasıdır. Bu konu ile ilgili dönemin Milli Eğitim Müdürü ile görüşülerek sözü alınöış ancak bu isteğin gerçekleştirilmesi için girişimde dahi bulunulmamıştır. Derneğimiz bu konunun takipçisi olmaya devam edecektir. İkinci hedefimiz ise okul bahçesine öğrencilerimizin her türlü ihtiyaçlarına cevap verecek modern bir kantin kazandırmaktır. Bunun için de ilk mezunlarımızdan Ecz.  Nedim Timuçin’in oğlu Sinan Timuçin tarafından proje hazırlatılmıştır., inşaatı en kısa sürede başlatılacaktır.

Tüm bu çalışmalarımızı Yönetim Kurulu Üyelerimiz Başkan Tülay Aydın, Selma Böceklioğlu Dündar, Özgün Barkın, Kayhan Aydın, İsa Yardım, Abdurrahim Tikbaş, Ümit Aydın, Bedri Kışkır ile sürdürmekteyiz. Hedeflerimizin gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta İstek Vakfı Başkanı Sayın Bedrettin Dalan olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum örgütlerine, sendikalarımıza, siyasi partilerimize, okul idaremize, okul aile birliğimize, tüm üyelerimize, tarihi binamızı geri almamızda büyük katkısı olan rahmetli gazeteci Yalçın Atay’a, yazılı ve görsel basının seçkin temsilcilerine, Aydın Lisesine emek veren gönül veren herkese çok teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz” şeklinde konuştu.