AYDINPOST HABER SERVİSİ/Murat UÇKAÇ-14 Nisan'da şartları açıklanan yarışmaya lise son sınıftan üç grup katılırken, 31 Mayıs'ta yerel bir televizyonda açıklanacağı belirtildi. Tümü lise son sınıf öğrencisi olan ve üniversite sınavlarına hazırlanan gençler, kendilerine verilen 1 aylık süre içerisinde gecelerini gündüzlerine katarak yarışmalara yoğun bir şekilde hazırlanarak, belgesellerini okul müdürlüğüne teslim ettiler. Ancak, yarışmanın seçici kurulunun yerel televizyonda sözlü olarak yaptığı açıklamada üç belgeselin de herhangi bir dereceye layık olmadığını ifade etti.

Bunun üzerine yarışmaya DOĞA-KAY grubu olarak yarışmaya katılan Şükrü Doğan ve Serkan Kaykal,img_8104.jpg amatör bir grup olarak ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden ikili, “Bizler LYS sınavı öncesi derslerimizden fedakarlık yapıp 1 ayda belgeselimizi hazırladık. Hatta belgeselimizde helikopterden çekilmiş görüntülerimiz dahi var. Biz bu denli ince detaylarla çalışmışken, bırakın birincilik ödülünü dereceye dahi giremedik. 1500 kişilik okuldan sadece 4 kişi yarışmaya katıldı ve 3 belgesel teslim edildi. Biz iki kişi tek belgesel hazırlayarak birbirimizin eksiklerini tamamladık. Bize teknik açıdan aksaklıklar bulunduğunu söylediler. Ancak, yarışmanın açıklandığı ilk günde bize telefonla dahi çekim yapabileceğimiz söylendi. Bizde kompak fotoğraf makinesiyle çekim yaptık. Çok çalıştık. Okulun sarı-lacivertli renklerinin bile nereden geldiğini bulduk. Okulun ilk mezunuyla görüştük. Emeklerimizin karşılık bulmasını bekledik. Az katılım bizce bu işin ne kadar zor olduğunun bir göstergesi. Biz belgeselimizin kullanılmasını istemiyoruz. Gerekirse yasal yollara başvurup haklarımızı alacağız”

ALMED’E ÜYE OLMAYACAĞIZ
Okullarının mezunlar derneği olan Aydın Lisesi Mezunlar Derneği’ne üye olmayacaklarını ifade eden ikili ve onlara destek olan arkadaşları, “Hakkımızın yendiğini düşünüyoruz. Gerekirse kendimiz ayrı bir dernek kurup orada toplanacağız ama yine de bize yapılan bu haksızlık karşısında ALMED’e üye olmayacağız” dediler.

SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİNDEKİ HESAPLARINA TEPKİLER YAĞIYOR
Ayrıca Şükrü Doğan ve Serkan Kaykal kişisel web sitelerinde ve sosyal paylaşım sitelerindeki hesaplarında ALMED’e karşı olan tepkilerini dile getirdi. Bunun üzerine ikilin arkadaşlarından ve ALMED’in bu konuda haksızlık yaptığını düşünen kişilerden tepki mesajları yağdı.
DOĞA-KAY grubu olarak haklarını sonuna kadar arayacaklarını belirten Doğan ve Kaykal, “Bize yapılan bu haksızlığa karşı bize destek olan herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

img_8098.jpg

almed.20120608123123.jpg