Ramazan aylarında binlerce ihtiyaç sahibi vatandaşa gıda kolisi ulaştıran Türkiye Kızılay Derneği Aydın Şubesi, bu yıl da “Ramazan’da bu Hilal’in altında buluşalım” sloganıyla ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya devam ediyor. Efeler ilçesindeki üç ayrı alışveriş merkezinde yardım kolilerini hayırseverlerin desteğine sunan Türkiye Kızılay Derneği Aydın Şubesi’nin geleneksel hale getirdiği kampanya bu yıl da büyük ilgi görüyor.

Ramazan gıda kolisi kampanyası dolayısıyla yapılan çalışmalar Türkiye Kızılay Derneği Aydın Şube Başkanı Bekir Sıtkı Pekmezci başkanlığında Şube Genel Hizmet Yöneticisi Erdal Akıl, Kızılay personeli ve gönüllü üniversite öğrencilerinin koordinesinde yürütülüyor. Kampanya kapsamında alışveriş merkezlerinde 14.00 ila 22.30 saatleri arasında hayırsever vatandaşların bağışları kabul ediliyor.

“Ramazan’da bu Hilal’in altında buluşalım” kampanyası hakkında bilgi veren Aydın Kızılay Başkanı Bekir Sıtkı Pekmezci, “Geçen yıl ramazan ayında birçok kuruluş ile işbirliği yaparak yaklaşık 50 bin adet gıda kolisi dağıtan Kızılay, bu yıl da gıda kolisi bağışı ile ihtiyaç sahiplerine ulaşacak. Kızılay bu yıl 100 bin gıda kolisinin üzerine çıkarak 500 bin ihtiyaç sahibinin sofrasına Ramazan bereketini taşımayı hedefliyor. Zincir mağazalarda Türk Kızılayı adına gıda paketleri satışa sunuldu. Ayrıca Türk Kızılayı resmi internet sitesinden de gıda paketi bağışları kabul ediliyor. Gıda paketlerinin ülkenin dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine dağıtılması Ramazan ayı boyunca gerçekleştirilecek. Ramazan ayının son gününe kadar kampanyamız devam edecek. Hayırsever Aydın halkından kampanyaya destek vermelerini ve bu mübarek günlerde ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini bir nebzede olsun güldürmelerini istiyoruz” dedi.