Aydın Ticaret Borsası 100 m2 stant alanında Aydın ile özdeşleşen kuru incir, zeytin, zeytinyağı ve kestanenin yanı sıra Aydın Efeleri, hediyelik Güllübahçe bez bebekleri, Karacasu Çömlekleri, sabun, reçel çeşitleri, tropikal Goji berry ve altın çilek meyveleri, patlak (cin) mısırı vb. ürün çeşitleriyle göz doldurdu. Fuar katılımcılarına kuru incir tadımı yaptırılırken tüketimin arttırılması amacıyla Kuru incirli tatlı tarifleri kitapçıkları hediye edildi.

Aydın Ticaret Borsasını temsilen Aydın Stantında Borsa Meclis Başkan Yardımcısı A. Bahri Erdel, Meclis Üyeleri Hasan Hüseyin Karazor, Ali Çevik, Ali Marmara, Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Ülgen ve Genel Sekreter Çimen Mutlu ile Aydınlı firma yetkilileri Nevin Özçınar, Muharrem Deniz, Ali Akarsu, Bahattin İlker, Selahattin Arslan yer aldı.

Fuar açılışını yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Aydın Kestanesi Coğrafi İşaret çalışmalarından dolayı Aydın Ticaret Borsasını kutladı. Ticaret Borsası Meclis Başkan Yardımcısı A Bahri Erdel “Aydın Kestanesi Coğrafi işaret başvurumuz Resmi Gazetede yayınlandı, itiraz süresini de tamamladık belgemizi bekliyoruz. Kestanenin coğrafi işaretini Aydın Ticaret Borsası olarak almaya hak kazanmaktan mutlu ve gururluyuz. Tanıtım için üzerimize düşen sorumluluklarımızı da bundan sonra yapmaya devam edeceğiz” dedi.

MGM Tarım Ürünleri Yetkilisi Muharrem Deniz Türk tohumu ile Türkiye’nin tek GDO’suz patlak (cin) mısır üreticisi olmasının verdiği avantaj ile patlak mısır tanıtımını en iyi şekilde yaparak iş bağlantıları yaptığını dile getirdi.

Aydın Ticaret Borsası standında yer alan üretici Ali Akarsu geçen yıl fuarda Altın Çileği meşhur ederken bu yıl yeni üretimine başladığı birçok faydası bulunan tropikal Goji Berry meyvesini ,taze kuru ve fide olarak tanıttı.

Kadıneli Markasıyla Aydın Stantında yer alan reçel imalatçısı Bahattin İlker Kapari başta olmak üzere domates, kuru incir gibi birçok reçel çeşitleriyle fuarda yerini aldı.

Türkiye kestane üretiminin yüzde 30’una sahip olan Aydın,Fuarda Egenin ilk kestane şekeri üretimini gerçekleştiren Akkes Kestane Firmasının üretmiş olduğu kestane şekerlerini fuar ziyaretçilerine tatırdı.

Aydın zeytinyağı, Aydın memecik zeytini, Aydın künarı ve Aydın Kestanesi coğrafi işaret çalışmalarını yürüten Aydın Ticaret Borsası’nın basının da yoğun ilgisini gördüğünü belirten Genel Sekreter Çimen Mutlu, “Fuar kapsamında Coğrafi İşaretli ürünler Koalisyonu” paneli gerçekleştirildi. Panele konuşmacı olarak İsviçre’de bulunan Origin Derneği Yönetim Kurulu Direktörü Massimo Vittori katıldı. Panelde dünya çapında coğrafi işaretlerin korunması ve uluslar arası boyutta tanınması amacıyla faaliyet gösteren dernekleri ve üyelik sistemleri hakkında bilgiler verdi. Vittori Aydın stantı ziyaretinde Aydın’ın yöresel ürünleri ve coğrafi işaret başvuruları hakkında bilgiler aldı, coğrafi işaretli ürünleri Origin’de görmek istediğini belirterek üyeliğe davet etti” dedi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png