Aydın Ticaret Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka, ÇEKÜL Aydın İl Temsilcisi Nilüfer Öztürk, Aydın Mimarlar Odası Başkanı Nükhet Akgönül, Aydın Ticaret Odası Meclis Başkan Vekili Ahmet Gümüş ve ÇEKÜL üyeleri katıldı. 
     ÇEKÜL Aydın İl Temsilcisi Nilüfer Öztürk, Aydın'da 2001 yılından bu yana yapılan çalışmalar kapsamında Yörük Ali Efe'nin yaşadığı evin restore edildiğini belirtti. 
     Öztürk, Aydın Gümrükönü Hanı restorasyonunun da gündemde olduğunu belirterek, çalışmaların bir bütün olarak düşünülmesi gerektiğini kaydetti. 
     Her ilde geleneklerin yaşatıldığı bir mahalle olduğunu ifade eden Öztürk, ''Dar sokaklar ve çınarlı meydanlar var. Önemli olan bunları bütünleştirmek. Kentlerin geçmişteki izlerini taşıyan yerlerde yaşayan bireylerin, kültürel süreklilik bilincini kazanmaları ve ortak aklı oluşturmaları önemli'' dedi. 
     Aydın Ticaret Odası Meclis Başkan Vekili Ahmet Gümüş, Aydın'ın en önemli kültür varlıklarından biri olan Gümrükönu Hanı restorasyonuna hemen başlanabileceğini ancak bürokratik nedenlerle henüz başlanamadığını söyledi.