AYDINPOST HABER SERVİSİ- Efeler Belediyesi’ne ait Efeler Mezbahası mühürlenince Aydın Kasaplar ve Celepler Odası mühürlemeye isyan etti. Aydın Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı İsmail Kadı, bölgede kamuya ait tek kesimhanenin oldubittiye getirilerek kapatıldığını öne sürerek mühürlemenin herkesi mağdur edeceğini iddia etti.

Aydın kasaplar odası başkanı İsmail. Kadı bugün düzenlediği basın toplantısında “Tarım İl Müdürlüğü tarafından kapatmaya gerekçe gösterilen tutanakların ön yargılı olduğunu belirterek “ İlgili işletmeden modernizasyon planı adı altında çalışma yapılması istenmiş ancak ne yapılması gerektiği maalesef bildirilmemiştir. Bölgemizde kamuya ait tek kesimhanenin bir oldu bitti ile kapatılması hepimizi mağdur edecektir.

Efeler Belediyesi Kesimhanesi halkının yanında gayet hijyenik ve usule uygun kesim yapan, fiyatlarıyla da özel kesimhaneler için kriter oluşturan bir işletmedir. Kaçak kesim, domuz eti tüketimi ile gündeme gelen Aydınımız bunları hak etmemektedir” dedi. Kadı tesisin son derece güvenilir olduğunun altını çizerek ”Bu tesisi kapatmakla insanların eline ne geçecek? Hayatında Aydın için bir çivi çakmamış Tarım İl Müdürlüğü görevlileri buranın fotoğraflarını çekip bakanlığa ve valiliğe rapor olarak sunuyorlar. Amaçları burayı kapatmak. Burayı valilik ve ya bakanlıktan gelip gören yok. Burası Aydın üreticisine 12 ay eksiksiz ve iyi hizmet vermektedir. Buranın çevresinde ve içinde insan sağlığını tehdit eden bir hiçbir durum yok” diye konuştu.