Aydın İş Kadınları Derneği, “Ben de Varım”  teması ile AYTO Toplantı Salonunda düzenlediği toplantıda,  derneğe kayıt olmak için müracaat eden üyelerin kabul töreni gerçekleştirildi.  “Bende VARIM”  temalı toplantıda Aydın İŞKAD Başkanı Belgin Çekmen Altay, yeni katılan üyelere Derneğin 2014 – 2015 yılı faaliyetlerine ilişkin bir değerlendirme ve 2016 yılı hedeflerine ile ilgili açıklamalar yaptı.

GİRİŞİMCİLİK ATÖLYESİ AÇILACAK 

Aydın İŞKAD’ın 2014 – 2015 faaliyetleri ve 2016 yılı yol haritası hakkında katılımcıları bilgilendiren Belgin Çekmen Altay, “İŞKAD olarak bugüne kadar pek çok projeyi gerçekleştirdik. 2016 yılında öncelikli hedeflerimiz arasında Güney Ege Kalkınma Ajansı’na en az üç tane doğrudan destek projesi hazırlamak ve Girişimcilik atölyesi açmak yer almaktadır. Girişimcilik Atölyesi projesini çok önemsiyoruz. Girişimci olmak isteyen veya girişimci olan kişilerin eğitimlerini tamamlayabileceği bir atölye kuracağız. Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda eğitimlerimizi planlayacağız.” dedi. 

SAHİP OLMAK YETMEZ AİT OLMAK GEREK

Aydın İŞKAD Başkanı Belgin Çekmen Altay’ın konuşmasından sonra Maslow’un yaşam ihtiyaçları teorisiyle sözlerine başlayan Uzman Psikolog Yasemin Demirtaş, insanın en temel ihtiyacının fizyolojik ihtiyaçlar olduğunu, insanların fizyolojik ihtiyaçları karşılandıktan sonra güvenlik ihtiyacının oluştuğunu, ardından da ait olma ve sevgi ihtiyacının başladığını belirterek “ Bu noktada illa ki bir grup içerisinde olma gereksinimiz artar. Ait olmak bir ihtiyaçtır. Her insan da kendini bir gruba ait hissetme isteği vardır. Biz Aydın İŞKAD olarak birbirine benzeyen insanları bira araya getirme derdinde mücadelesinde olan bir dernek değiliz. Hepimiz ayrı bir rengiz.  Aydın İŞKAD Derneği iş kadınlarının kendini  ifade edebileceği en ideal ortamlardan biridir.“ dedi.

Toplantının sonunda Aydın İŞKAD Başkanı Belgin Çekmen Altay tarafından yeni kaydolan üyelerin kabulleri gerçekleştirildi.