6 yıldır TÜBİTAK yarışmalarında katılan ve değerlendirmeye giren Aydın Anadolu İmam Hatip Lisesi bu yıl Matematik ve Sosyoloji alanındaki projeleri ile yarışıyor. 

Bilgisayar, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Coğrafya, Psikoloji, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı ve Tarih olmak üzere 10 dalda düzenlenen yarışmaya bu yıl 22 bin 254 öğrencinin hazırladığı toplam 13 bin 775 proje başvurusu yapıldı. Geçen yıla oranla proje başvuru sayısında yaklaşık yüzde 28 artış olduğu öğrenirken bu yönüyle yarışmanın, ülke çapında yapılan en kapsamlı proje yarışması olduğu belirtildi.

30 Mart - 2 Nisan 2015 tarihleri arasında İzmir'de düzenlenecek olan Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışmalarına, Aydın ilinden 12 proje çağrıldığı Efeler ilçesinde yer alan okullardan, Aydın Fen Lisesi ve Aydın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ikişer proje ili Aydın Efeler ilçesinin temsil edeceği belirtildi.

Öğrencilerin gelişimlerine katkıda bulunan bu tip yarışmaları önemsediklerini ve sene boyunca ciddi bir hazırlık süreci geçirdiklerini belirten Aydın Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İbrahim Sevinir, bu hazırlıkların meyvesi olarak son 6 yıldır üst üste bölge sergisine proje gönderdiklerini, dereceler aldıklarını söyledi. Bu yıl da matematik ve sosyoloji alanlarında hazırlanan projeler ile bölge sergisinden en iyi sonuçla dönmek istediklerini belirtti.

Okul Müdür Başyardımcısı İbrahim Gelmiş ise, beş ilden gelen projelerin yarıştığı etkinlikte yer alan tek imam hatip lisesi olmanın gururunu yaşadıklarını söyleyerek “Okulumuz Matematik öğretmeni Erhan Erdoğan ve Coğrafya öğretmeni Hakan Örs'ün rehberliğinde projelerini hazırlayan Merve Nur Kömürcüoğlu, Elif Büşra Şanlıtürk, Rana Sarıtaş ve Kübranur Tarhan’ı tebrik ediyorum” dedi.
Bölge sergisine çağrılan matematik projesinin danışman öğretmeni Erhan Erdoğan, 'Bir Üçgenin Dış Çokgenleri ve Weitzenböck Eşitsizliği' isimli çalışmada öğrencilerinin çok azimli çalışması sonucu başarıya ulaştıklarını, bölge sergisi sırasında aynı başarıyı tekrarlayıp dereceye girmek istediklerini belirtti. Sosyoloji dalında 'Yeni Nesil İmam Hatiplerde Öteki Olmak' adlı projeyi hazırlayan öğrencilerden Kübranur Tarhan, geçen yıl ki yarışmada da okulu ve ili temsil ettiklerini belirterek, bu yıl projelerini daha da geliştirip zenginleştirerek daha iddalı bir şekilde İzmir'e gideceklerini ve birinciliği hedeflediklerini söyledi.