Aydın’da 03 Mart 2011 tarihinde duyurusu ulaşan, TÜBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Ağları ve Platformları Kurma Girişimi Projeleri (İŞBAP) Destekleme Programı kapsamında desteklenen İl Yenilik Platformu Oluşturma Projeleri’ne yapılan müracaat sonuçlandı.
Bu kapsamda Aydın Valiliği’nce oluşturulan bir ekipçe hazırlanan ve yürütücülüğü Adnan Menderes Üniversitesi’ne verilen “Aydın İl Yenilikler Platformu” TÜBİTAK’ın 23 Şubat 2012 tarih ve 3065 sayılı yazıları ile TÜBİTAK tarafından “En Yüksek Puanı” alarak desteklenmeye değer bulundu. Resmi olarak 01 Mayıs 2012 tarihinde başlayan 3 yıllık proje olan Aydın İl Yenilikler Platformu, Aydın’ın sahip olduğu ve ona rekabet gücü sağlayabilecek değer ve birikimleri, araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) veya yenilik (inovasyon) ekseninde ekonomik ve sosyal faydaya dönüştürmek için Aydın’daki sektör-üniversite-kamu kurum ve kuruluşları-sivil toplum kuruluşlarının, bireylerin bir araya gelerek ortak çalışmalar yürütmelerini sağlayan sürekli ve dinamik bir işbirliği zemini oluşturmayı amaçlıyor.
Aydın İl Yenilikler Platformu kuruluş çalışmalarının başladığını açıklayan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustaaf Birincioğlu, “Özet olarak; benim bir fikrim var, ben yatırım yapmak istiyorum, Aydın’da ne yapılabilir, Aydın’a hangi teknoloji girmeli, ortak yarar nereden sağlanır gibi soruların yanıtlarını bulmayı ve daha hızlı adım atabilmeyi sağlayacak, daha pratik ve ekonomik bir mekanizmayı kurmaya çalışacağız. Bu çalışmayı Adnan Menderes Üniversitesi olarak tek başımıza yapmayacağız. Sizinle birlikte gerçekleştireceğiz. Çünkü bu çalışma sizin projeniz, siz ne kadar katkı koyarsanız, o kadar gelişecek ve size yarar sağlayacak; siz ne hayal ederseniz, o gerçekleşecek” dedi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg