Danıştay, Aydın Büyükşehir Belediyesinin açmış olduğu 557 davada Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonunun yapmış olduğu komisyon toplantılarının hukuka uygun olmadığını belirterek iptal kararı verdi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin değişik kurumlara verilen Aydın’ın taşınmaz malları ile ilgili açmış olduğu 557 dava da Danıştay, birinci kararındaki gibi, “Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonunun yasal çerçeveler içinde toplanmadığı ve kararlarının hukuka uygun olmadığı” şeklinde iptal kararı ile Aydın’ın taşınmaz mallarının paylaşımı ile ilgili komisyonların tekrar toplanması söz konusu olacağından, dağıtıma tabi tutulan taşınmazların paylaşımının yeniden yapılması süreci başlamış olacak.

SÜREÇ NELER GETİRECEK?

Danıştay vermiş olduğu kararında, “Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu’nun yasal çerçeveler içinde toplanmadığı ve Aydın Valiliği tarafından dönemin Aydın Belediye Başkanlığı temsilcilerinin komisyona alınmaması sebebi ile komisyon kararlarının tamamen iptalini” kapsıyor. Önümüzdeki süreçte Danıştay tarafından bozulan bu davalar Aydın İdare Mahkemelerinde tekrar görülerek, taşınmaz malların Aydın’a geri dönüşü konusunda çok önemli bir süreç başlayacak.