Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, verdikleri destekle Aydın’a eğitim yuvaları kazandıran hayırseverlere minnet duyduklarını söyledi. 91 hayırsever tarafından Aydın’a okul yaptırıldığını kaydeden Töre, “Okullarımızda öğrencilerimize vefadan bahsederken bizim de vefa örneği sergilememiz gerekiyor. Bu nedenle ‘Aydın’ın aydınlık yüzlü insanları’ isimli bir kitapçık hazırlatıyoruz. Bu kitapçıkta kentimize okul kazandıran 91 hayırseverin fotoğrafları ve özgeçmişleri yer alacak. Yaz döneminde görevlendirdiğimiz ekip hayırseverler ve hayatta olmayan hayırseverlerin yakınlarıyla görüşüp bilgi toplayacaklar” dedi.

“VEFA BORCUMUZU ÖDEMEK İSTİYORUZ”

Töre, hayırseverlerin isimlerini de bu şekilde yaşatmış olacaklarını belirterek, “Bu bizim çok önem verdiğimiz bir çalışmadır. Çünkü hayırseverlerimiz sayesinde eğitimdeki açıklarımız gideriliyor. Onlara olan minnet borcumuzu vefa göstererek ödemek istiyoruz. Kitapçığı bastırmak için sponsor görüşmeleri yapıyoruz. Bu çalışma bundan sonra eğitimi katkı sağlamak isteyen hayırseverler için teşvik edici olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Hayırseverlerin özgeçmişleri ve fotoğraflarının bulunacağı özel bir köşe yapacaklarını kaydeden Töre şunları söyledi: “Van depreminde hayatını kaybeden 9 öğretmenimiz için milli eğitim binası bahçesinde anıt yaptırılmıştı. Bahçede yeni düzenleme yaptığımız ve anıtın temizliği sürekli yapılamadığından anıtı kaldırdık. Hayatını kaybeden öğretmenlerimizin ve hayırseverlerimizin hatıralarını milli eğitim binasında yapacağımız özel köşede yaşatacağız.”