Toplantının açışlında konuşan Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Aydın’da 139 ana ve yan projede çalışmaların devam ettiğini söyledi.
Aydın İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Salonu’nda Vali Hüseyin Avni Coş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, İl Planlama Müdürü Vekili Hüseyin Erkek, Aydın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, Belediye Başkanları, yatırımcı daire müdürleri ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ve Aydın’daki OSB’lerin temsilcileri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, 2011 yılında yatırımcı kuruluşlarca Aydın’da 3 milyar 79 milyon tutarında 139 adet ana ve alt proje üzerinde çalışmaların devam ettiğini belirterek yatırımcı kuruluşların çalışmalarına kamu yararına en iyi şekilde yürüteceklerine inancının tam olduğunu söyledi. 2010 yılında yatırımcı kuruluşların başarılı bir çalışma gerçekleştirdiklerini aynı başarıyı bu yıl da göstereceklerine inandığını kaydeden Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, “Nihai hedefimiz vatandaşımıza hizmet ve halkın muasır medeniyet seviyesine yakalayıp üzerine çıkmasıdır” dedi.
Aydın’daki 139 ana ve yan projelerden bazılarının durumlarını özetleyen Vali Coş, Aydın Ortaklar Projesi, Aydın İçme Suyu Projesi, Dandalaz Barajı Projesi, Aydın Çevre Yolu Projesi, Nazilli Horsunlu Bölünmüş Yol Projesi, Kuşadası Söke-Söke-Didim bölünmüş yolda çalışmaların devam ettiğini söyledi. Dandalaz Barajı’nın yüzde 78’lik kısmının tamamlandığını ve 11 Kasım 2011 günü barajın açılacağını ifade eden Coş, il merkezinin en önemli sorunlarından Çevre Yolunun da ihalesinin yapıldığını kaydetti.
Vali Hüseyin Avni Coş’un açılış konuşmasının ardından, yatırımcı daire müdürleri çalışmaları hakkında koordinasyon kurulu üyelerine bilgi verdiler.