murat-uckac.jpgAydın Huzurevi’nde gerçekleşen eğlenceye Aydın Vali Yardımcısı Alper Faruk Güngör, Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zekeriya Ertaş, Müdür Yardımcısı Gönül Durulan, Aymelek Dernek Başkanı Ayşe Kasarlıoğlu, Aymelek Dernek Üyeleri ve Huzurevi Sakinleri katıldı.
foto_galeri.gif

Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zekeriya Ertaş, 18 - 24 Mart tarihleri arası 'Yaşlılar Haftası', 1 Ekim de 'Dünya Yaşlılar Günü' olarak kutlandığını hatırlatarak, "Bir yılda neden iki kutlama yapılıyor diye sorulabilir, ama doğru bir soru olmaz. Çünkü bu yaşa gelmiş ve bizim bugünlerimizi borçlu olduğumuz insanların yılda 2 kez hatırlanmaları ve kendilerinin ziyaret edilmesinin çok olmadığını düşünüyorum. Devletimiz bir sosyal devlettir. Sosyal devletin amacı vatandaşının dar gününde elinden tutmakdır. Devletimiz sosyal devlet olma özelliğini yaşlı insanlarımıza verdiği hizmetler verdiğini ve son 10 yılda geçtiğimiz yıllara göre çok daha fazla kaynak ayırarak, hem evlerinde aileleri ile birlikte yaşamaları noktasında hem de ihtiyacı varsa kurumlarda bakılmaları noktasında çok önemli kaynaklar ayırıyor. Bu kaynaklardan ve hizmetlerden ilimiz de nasibini alarak yaşlı vatandaşlarımıza en güzel hizmeti sunuyor. Ama Nazilli, Türkiye’de en uzun ömürlü yaşayan insanların bulunduğu bir ilçe. Dolayısıyla, ömür süresi uzadıkça yaşlılarımıza götürmemiz gereken hizmetlerin çeşitlenmesi ve bu konuda ayrılan kaynağın da artması gerekiyor" dedi.

Konuşmaların ardından doğum tarihi Eylül ve Ekim aylarında olan yaşlılar için doğum günü pastası kesildi. Pasta kesiminin ardından da Aydın Huzurevi Korosu'nun hazırladığı program doğrultusunda yaşlılar solo olarak Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği parçaları seslendirdiler. Seslendirilen parçalarda kimi huzurevi sakinleri hüzünlenerek gözyaşlarını tutamazken kimileri de müziğin ritmine kapılarak oynadı.

ZEYBEK OYNADILAR

Huzurevi sakinlerinden iki kişi de, yine huzurevi sakinlerinden Önder Önal'ın seslendirdiği 'Hey Gidinin Efesi Yörük Ali' parçası eşliğinde zeybek oynayarak arkadaşlarından büyük alkış aldılar.