Aydın Ticaret Odası Başkanlığı’nda Ankara’ya giderek DDY Genel Müdürülüğü ile görüşen heyet ilin ‘Hızlı tren’ talebini yetkililere aktardı.Sabah saatlerinde gerçekleşen ziyaretin ardından açıklama yapan AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş,ziyaretin çok olumlu geçtiğini belirterek Aydın’ın bu haklı talebinin de değerlendirmeye alındığını söyledi. 

Aydın’da gelen Ticaret Odası Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu Başkanlığı’ndaki heyet ile saba saatlerinde DDY Genel Müdürlüğü’ne ziyaret ederek burada bir toplantı gerçekleştirdiklerini kaydeden AK parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş, “Aydın’ a hızlı tren gelmesi konusunda yapılan görüşmeler çok olumlu bir havada geçti. Aydın Ticaret Odası Başkanımız Başkanlığı’nda gelen oda yönetimi, Belediye Başkanlarımız Ak Parti Aydın Milletvekilli arkadaşlarımız Mehmet Erdem ve Gültekin Kılınç ile birlikte DDY Genel Müdürlüğünde bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantıda Aydın’a hızlı tren gelmesi konusu detaylı olarak konuşuldu. DDY Genel Müdürlüğümüz konu üzerinde çalışmalar yapacaklarını ve Aydın’a gelip yerinde incelemelerde bulunacaklarını belirttiler. Böylece Aydın’a ülkemizin her yanından ulaşım çok daha kolay, rahat ve konforlu hale gelecektir. Proje ilimizin turizm, sanayi ve ekonomik alanda canlanmasına daha da hızlı katkıda bulunacaktır. Bizlerde projeyi Aydın’ımıza kazandırmak için işin takipçisi olacağız’’ dedi.
Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği 2023 hedeflerine ulaşmak için çok yoğun bir çaba içerisinde olduklarını belirten Öyüş açıklamasının devamında “Ülkemiz 2023 yılında 10 büyük ekonomiye sahip ülkelerden biri olacak. Bu bağlamda hedefe ulaşmak için Aydınımız, sanayicisi ile ihracatçısı ile sermayelerini, gönüllerini ve fikirlerini ortaya koymalıdırlar. Bizler onların önünü açmak tüm sıkıntılarında yanlarında olmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Havaalanı, hızlı tren projeleri ki havaalanı yakın bir zamanda hizmete girecek. Bununla birlikte Sivil Havacılık Pilot Yetiştirme Okulu açılacaktır. Bu okul ülkemizde tek olacaktır. Aynı zamanda sadece ülkemize değil tüm dünyaya sivil pilot yetiştirecektir. Bunlar Aydın’ımızın bölgede hızla gelişen bir il olduğunun en büyük göstergesidir. Tüm bu yatırımların sanayici ve işadamlarımızın ihracat hedeflerine ulaşmasında büyük bir katkı sağlayacağına olan inancım tamdır. Amacımız Aydın’ı artık gündemde olan bir tabir ile ülkemizin premiyer ligine çıkarmaktır.’’ İfadelerine yer verdi.