Konu ile ilgili Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada davanın reddine karar verildiği belirtilirken, Aydın’ın gelişmesi, güzelleştirilmesi ve kalkındırılması için çalışmaların tüm hızıyla sürdürüleceği bildirildi. 

AYTO Yönetim Kurulu’ndan dan yapılan m açıklamada mahkeme ile ilgili şu ifadeler kullanıldı: “Aydın Merkez Yeni Dörtyol Kavşağında, Aydın Belediyesi’nin o tarihte yapımına başlamak üzere olduğu Atatürk Heykelinin müştereken yapılması ve heykelin maliyetinin yarısının Aydın Ticaret Odası tarafından karşılanmasına ilişkin Aydın Ticaret Odası Meclisi’nin almış olduğu 09 Mayıs 2011 tarih ve 2 sayılı kararın iptaline ilişkin Aydın 1. İdare Mahkemesi’nde görülen dava sonucunda; içerisinde Atatürk büstünün, efe figürlerinin, incir ve Tralles Antik Kentinin tasvirini barındırdığı görülen ve “Atatürk ve Aydın Anıtı” olarak adlandırılan heykelin, Aydın İlinin sosyal, kültürel ve tarihi zenginliğin tanıtılmasına yönelik olarak inşa edildiği, sosyal ve toplumsal bir ihtiyacı karşıladığı anlaşılmakta olduğu, bu bağlamda, bulunduğu ilin tanıtımı konusunda yetkisi bulunan Aydın Ticaret Odası tarafından, bu amaca yönelik olarak inşa edilen heykelin maliyetinin yarısının üstlenilmesine ilişkin olarak tesis edilen dava konusu işlemde hukuka aykırılık bulunmadığı belirtilerek davanın reddine karar verilmiştir”

Açıklamada, Aydın’da bu güne kadar şehri bu denli iyi tasvir eden ikinci bir heykelin yapılmadığına dikkat çekildi. Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi: “Aydın Ticaret Odası ve Aydın Belediyesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdikleri bu proje ile Aydın, bu güne kadar sahip olmadığı kültürel öykülü, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü tarafından 5854 Sayılı Kanunun 1(b) ve 4. Maddeleri çerçevesinde “Güzel Sanat Eseri” olarak kabul edilerek tescillenen bir esere sahip olmuştur. Bu anıtı gören bir kişi, tarihinden doğasına, insanından Atasına olan bağlılığına kadar Aydın hakkında bilgi sahibi olup Aydın’ı Aydın yapan tüm nitelikleri “Atatürk ve Aydın Anıtı”nda bir arada görebilmekte ve şehir hakkında fikir edinmektedir.

Aydın ile bağlantısı olmayıp sadece başka bir yerleşim yerine gitmek üzere yolu Aydın’dan geçen transit yolcuların dahi, bu anıtı görüp Aydın hakkında bilgi sahibi olabilmeleri, geçmişi milattan önceki dönemlere dayanan efeler diyarı şehrimizin hafızalarında küçük de olsa yer etmesi ve bununla birlikte ünü dünya çapına ulaşmış incirimizin bir kez tadına bakmalarını sağlayabilmek Aydın Ticaret Odası’nın en büyük mutluluğu olacaktır. Bu tanıtımların Aydın’a kazanım olarak döneceği mutlaktır.”

“ÇALIŞMALARIMIZ TÜM HIZIYLA DEVAM EDECEK”
Açıklamada ,Aydın Ticaret Odası’nın böyle büyük bir sosyal sorumluluk projesine ortak olması takdirle karşılanması gerekirken açılan bu davanın son derece üzüntü verdiği kaydedildi.
AYTO Yönetim Kurulu’nun açıklaması şu ifadelerle sonlandırıldı: “Küreselleşen dünya ekonomisi acımasız bir rekabet ortamı yaratmıştır. Tüm niteliklerine rağmen Aydın hak etmiş olduğu ilgiyi hala görememekte, şehrin Türkiye ve dünya çapındaki tanıtımı istenilen düzeye ulaşamamaktadır. Aydın Ticaret Odası ise geçmişten günümüze Aydın’a ve ülkesine en büyük katkıyı sağlamak için çalışmayı misyon haline getirmiş olup, bu çalışmaların amaca yönelik ve verimli bir biçimde yapılması için azami hassasiyeti ve alakayı göstermektedir. Görüleceği üzere konu, Aydın’ın gelişmesi, güzelleştirilmesi ve kalkındırılması ise tüm kamu kurum ve kuruluşları ile tüm sivil toplum örgütleri, hatta tüm Aydınlılar elbirliği ile çalışmak zorundadırlar. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecektir.
Üyelerimize ve Aydın kamuoyuna saygıyla duyurulur”

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg