Aydın Fizirem Fizik Tedavi Merkezi tarafından yapılan araştırmaya göre zenginleri klima, fakirleri ise balkon sefasının hasta ettiği ortaya çıktı. Kas spazmına bağlı rahatsızlıkların büyük bir çoğunluğunun kişilerin ani ısı değişimine maruz kalması sonucu ortaya çıktığını belirten Aydın Fizirem Fizik Tedavi Merkezi hekimlerinden Uzman Dr. Cavidan Ay, mevsim değişikliklerinin başladığı Aydın"da balkonda yatanların mutlaka örtünerek yatmasını, klimalı ortamlarda yaşayanların ise ani ısı değişikliğine karşı bulundukları ortamı çok aşırı soğutmamalarını önerdi.
Havası nedeniyle Aydın"da yaşayanların kara kıştan ziyade hav sıcaklıklarının değişkenlik gösterdiği mevsimlerde daha çok rahatsızlandıklarını kaydeden Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Cavidan Ay, “Yaz mevsiminde ve Ağustos ayından Eylül ayına yaklaşıldığı dönemlerde balkonlarda yatan kişilerde örtünmediği için kas spazmı rahatsızlığı daha sık görülüyor. Bu günlerde vatandaşlarımız kas spazmına karşı daha dikkatli olmalıdır” dedi.

BİLİNÇSİZ KLİMA KULLANIMI DA HASTA EDİYOR
Aşırı sıcak ve soğuklarda insanları rahatlatan klimaların doğru kullanılmaması halinde ciddi zararlar verebileceğini ifade eden Aydın Fizirem"de görevli Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Cavidan Ay, bir anlık rahat için klima karşısında serin bir uyku çekmek isteyenlerin çoğu zaman ciddi kas ağrısına yakalandığını bu nedenle klimaların da bilinçli kullanılması gerektiğini söyledi.